A Szíriai Nemzeti Szocialista Párt elítéli Suleymani tábornok meggyilkolását

A Szíriai Nemzeti Szocialista Párt elítéli Suleymani tábornok meggyilkolását

A szíriai parlamentben képviselettel rendelkező Szíriai Nemzeti Szocialista Párt (SSNP) közleményt adott ki, melyben elítéli a Kassem Suleymani tábornok és Abu Mahdi Al-Mohandisz halálával végződött amerikai agressziót.

A közlemény szerint a Szíriai Nemzeti Szocialista Párt elítéli az Iráni Forradalmi Gárda Kudsz erőinek parancsnoka ellen végrehajtott amerikai támadást, melynek során mártírhalált halt Kassem Suleymani, Abu Mahdi Al-Mohandisz és a Hashd Al-Shaabi iraki önkéntes erő több tagja.

A párt a két vezető elleni merényletet terror támadásnak tartja, hiszen szíriai népe számára is nagy veszteség Suleymani tábornok halála. Az SSNP fegyveres alakulatai ugyanis együtt harcoltak a Kudsz erőkkel a terrorizmus ellen Szíriában. Az iráni tábornoknak ugyanis nagy szerepe volt abban, hogy sikerült legyőzni a nyugati államok által támogatott terroristákat Szíriában.

Hírdetés

Abu Mahdi Al-Mohandisz halála szintén nagy veszteség a szíriai népnek, hiszen az iraki Hashd Al-Shaabi erők szintén jelentős szerepet játszottak a terrorizmus elleni küzdelemben. A párt szerint Al-Mohandisz az iraki ellenállás egyik legjelentősebb alakja aki sokat tett Irak szabadságáért.

Orientalista.hu-Al-Isfahani, Ssnp.com

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »