A szíriai légvédelem Pantszir komplexumai

A szíriai légvédelem Pantszir komplexumai

Az Orosz Honvédelmi Minisztérium kiadott egy hivatalos nyilatkozatot a Szíriai Légvédelem által üzemeltetett Pantszir-SZ1/2 típusú komplexumok Idleb tartományi veszteségeiről.

A bejelentés szerint az Orosz Honvédelmi Minisztérium érvényteleníti a török állításokat, amelyek azt sugallják, hogy a megszálló török erők megsemmisítettek nyolc Pantszir-SZ komplexumot Szíriában. A minisztérium információ alapján csak négy ilyen szíriai eszköz települt Idleb tartományban, amelyek közül kettő könnyebb károsodást szenvedett és helyreállításuk végéhez közeledik.

Ami azt jelenti, hogy a török állításokkal ellentétben a Szíriai Légvédelem nem vesztette el egyetlen komplexumát sem, két ilyen rendszer károsodott és közel állnak a helyreállításukat követő beüzemeléshez.

Hírdetés

Végül térjünk vissza erre a Török Fegyveres Erők által közölt fotóhoz, ami szerintük egy szíriai légvédelmi rendszer. A szíriai Pantszir-SZ1 komplexumok KAMAZ-6560 típusú hordozójárműre épültek, amelyek számottevően rövidebbek, mint az Egyesült Arab Emirátusok által megvásárolt berendezések, amelyek német gyártmányú MAN alvázon vannak! A lenti kép egy Líbiában(!) készült felvételből származik, ami egy Emirátusokbeli Panszir-SZ1 rendszert ábrázol, ezt mutogatták Szíriában készült felvételnek.

Mindig mondtuk, hogy amit a Syrian Arab Army oldal közzétett, igazolni tudja, ha azt mondják megerősített információ. Néha a bizonyosságot rejtve kell tartani az adatok minősítése miatt, azonban a legtöbb esetben csak órák kérdése, hogy kiderül valami, ami igazolja állításukat.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg#Megváltás_Hadművelet

 

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »