A szíriai legvédelem lelőtt egy izraeli F-16-os vadászgépet és egy drónt (képek, videó)

A szíriai legvédelem lelőtt egy izraeli F-16-os vadászgépet és egy drónt (képek, videó)

Ellenséges riasztó szirénáktól hangos a megszállt szíriai Golán-fennsíkkal határos terület. A Szíriai Légvédelem legalább öt nagy hatótávolságú elhárító rakétát lőtt ki ellenséges légi járművekre Dél-Szíriában, Dél-Libanonba és a megszállt Észak-Palesztinába.

A Szíriai Légierő repülőgépei voltak hallhatók Damaszkusz felett, röviddel a Szíriai Légvédelem rakétaindításai után, ami a légierő készenléti elfogó vadászgépeinek beavatkozása lehetett az ellenséges támadás visszaverésére.

.

A Szíriai Fegyveres Erők szerint egy izraeli drónt lőttek le Nyugat-Damaszkusz felett

Hírdetés

A Szíriai Fegyveres Erők bejelentették, hogy a csapataik lelőttek egy izraeli drónt Damaszkusz tartomány nyugati része felett, miután egy izraeli F-16 vadászbombázó lezuhant Észak-Galilea felett.

Kezdetben sokan úgy vélték, hogy a Szíriai Légvédelem egy másik ellenséges katonai repülőgépet talált el Szíria felett, azonban a Szíriai Fegyveres Erők tisztázták, hogy egy izraeli drón repült a megszállt Golán fennsík felől Damaszkusz tartomány nyugati része irányába.

További részletek nem kerültek még nyilvánosságra a lelőtt pilóta nélküli repülőeszközről. A jordán hagdsereg közleménye szerint ismeretlen eredetű repülőgép zuhalt le a határmenti Erbid város közelébe.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »