A Szíriai Légierő lerombolta az ISIS női zászlóalj központi épületét Rakkaban

A Szíriai Légierő lerombolta az ISIS női zászlóalj központi épületét Rakkaban

Legalább tizenkét női ISIS terrorista halt meg a központjukra mért szíriai légicsapások során Rakka városában. – közölte az iráni Farsnews.

Szíriai vadászbombázók eközben lecsaptak egy másik ISIS terrorista központra is Rakkaban, megölve legalább huszonkét takfiri terroristát, akik közül legtöbben a Perzsa-öböl menti arab államokból származtak.

A második épületet az ISIS terroristák arra használták, hogy fogoly jazidi (kurd) nőket “készítsenek fel” későbbi időpontban történő eladásra a rabszolgapiacaikon.

Múlt héten szombaton az Orosz Légierő és a Szíriai Légierő összehangolt légi támadásokban az ISIS terrorszervezet vezetési pontjait és harcállásait támadta egy stratégiai helyzetű katonai repülőtéren és környékén, az északkelet-szíriai Al-Rakka tartományban, súlyos károkat okozva a terrorista szervezet által használt szállító járművekben.

Az ISIS terrorszervezet katonai és logisztikai járműveit orosz és szíriai harci repülőgépek fokozottan bombázták, amelynek végén a terroristák által használt járművek nagy számban semmisültek meg.

Hírdetés

A Tabaqa légi támaszpontra mért légicsapások után az ISIS terrorszervezetnek nincs elég járműve, hogy utánpótlásként fegyverzetet, egészségügyi felszerelést és élelmiszert szállítson a Palmyra térségéből visszavonuló csapatainak.

Harctéri források szerint a múlt héten az “Anszar Dzsaish Al-Szouri” (Ansar Jaysh Al-Souri), a Szíriai Arab Hadsereggel szövetséges, Al-Rakka tartományi szunni törzsi ellenállók zászlóalja véres összecsapásokba keveredett az ISIS terroristákkal és súlyos személyi veszteségeket okoztak a megszállóknak.

“A törzsi ellenálló erők nagy intenzitású támadásai miatt, amelyek minden frontvonalon előfordultak az északkeleti tartományban, az ISIS terrorszervezet fegyvereseinek létszáma jelentősen lecsökkent és a legtöbbjük Al-Majadin térségébe távozott, Deir Ezzor tartományba, hogy Irakba szökjenek.” – közölték a források.

“A törzsi ellenálló erők és a Szíriai Arab Hadsereg tovább tört előre az ISIS terroristák ellenében a Kabakeb (Qabaqeb) és az Al-Tim olajmezőkön és nyomulnak Rakka városa felé.”- tették hozzá harctéri források.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »