A szíriai kormányerők számos észak-lattakiai helyszín felszabadításával válaszolt a török agresszióra

A szíriai kormányerők számos észak-lattakiai helyszín felszabadításával válaszolt a török agresszióra

A Szíriai Arab Hadsereg, Köztársasági Gárda 103. Dandára egy erőteljes támadással válaszolt a török agresszióra Dzsabal Shejkh Mohammad területén Északkelet-Lattakiában, elfoglalva számos helyszínt a törökök által támogatott Al-Kaida terroristáktól kemény harcokat követően.

Kedd reggel a Szíriai Arab Hadsereg 103. Dandára együttműködve a Szíriai Szociális Nemzeti Párt (SSNP) katonai szárnyával, a Nemzetvédelmi Erők (NDF) Kurdaha városi egységével és a Mukkawama Szuriji (Szíriai Ellenállás) harcosaival teljesen ellenőrzésük alá vonták Katf Al-Ghanimah-t és az 1154. számú magaslatot (a Kabani felett lévő magaslat), likvidálva 25 ellenséges fegyverest a Dzsabhat Al-Nuszra (Al-Kaida), a “Szabad Szír Hadsereg” (FSA) Liwa Szukkur Al-Ghaab és a Harakat Ahrar Al-Sham nevű terrorszervezetek soraiból.

Ezeknek a helyszíneknek az elfoglalása után Északkelet-Lattakiában a Szíriai Arab Hadsereg 103. Dandára és a szövetségesei a Shejkh Mohammad-hegység felé fordították figyelmüket, ahol csapásokat mértek a Dzsabhat Al-Nuszra és a Harakat Ahrar Al-Sham terrorszervezetek védelmi állásaira Bur Al-Abdullah, Kafr Al-Haraik falvakban és két magaslaton amelyek délnyugat felől Dzsubb Al-Ahmar fölé magasodnak Katf Al-Szafah közelében.

Hírdetés

Az Észak-Lattakiában, különösen Dzsabal Al-Turkmaniban (a Turkmani-hegységben) elért területi szerzeményeik eredményeként a Szíriai Fegyveres Erők nagyon megzavarták a vahhabita terroristákat segítő török katonai vezetők nyugalmát; ez a zavarodottságuk agresszióba torkolt kedden, amikor a török légierő lelőtt egy SZU-24-es orosz vadászbombázót, megölve a két pilóta egyikét (Ekkor a másik sorsa még nem tisztázódott. Megjegyz.: Szíriai Arab Hadsereg)

Az Oroszországi Föderáció nem mért katonai válaszcsapást Törökországra az agresszió miatt; azonban ez a provokáció valószínűleg hozzá fog járulni az Orosz Légierő fokozottabb szerepvállalásához Szíriában.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »