A szíriai kormányerők helyreállította az ellenőrzést az ország több térségében és  Aleppo központi és déli régiójában

A Fegyveres Erők és a hadsereg Főparancsnoksága közölte, hogy a hadsereg műveletei, amelyek a Szíriai Légierő és az Orosz Légierő támadásaival közösen zajlanak az elmúlt három napban a déli, a központi régióra, Lattakia tartomány területére, Hama tartomány északi és északnyugati területeire összpontosultak. – közölte a SANA a Szíriai Arab Hírügynökség.

A hadsereg szóvivője elmondta, hogy a déli régióban katonai egységek egy hadműveletbe kezdtek Dzsobar és Harasta városokban, a Kelet-Ghouta körzetben Damaszkusz tartomány területén, amelynek során a hadsereg ellenőrzése alá vont minden magaslatot, ami körbeveszi Douma és Harasta településeket és kiindulási pontként szolgálnak. Ezenkívül a hadsereg elfoglalta a Rima Vízmű Vállalat telephelyét, a vízmű kútját, a korábbi hadiüzemet, 25 épülettömbnyi városrészt Harastaban és néhány negyedet Dzsobarban.

A szóvivő elmondta, hogy ezekben a térségekben végrehajtott hadműveletekben megsemmisültek a terroristák vezetési és távközlési központjai és sok terrorista meghalt.

A szóvivő közölte, hogy más katonai egységek Kunejtra közelében csaptak össze a Dzsabhat Al-Nuszrához terrorszervezet fegyvereseivel és helyreállították az ellenőrzést a kiemelt fontosságú Al-Qaba, Ahmar magaslatok és Al-Amal gazdaságai és ellenőrző pontja felett.

Daraa Al-Balad kerületben Daraa város területén a hadsereg ellenőrzése alá vonta a SyriaTel távközlési vállalat épületét és 9 épülettömböt az Al-Manszhije-kerületben, közölte a szóvivő hozzátéve, hogy a hadsereg ezenkívül sok terroristát likvidált az említett kerületben, az Al-Badzsabzsa és Al-Hamadin kerületekben keletre a SyriaTel központtól, valamint a régi vámhivatal épülettömbje körül ugyanabban a körzetben.

Szintén Daraa tartományban a hadsereg helyreállította a teljes ellenőrzést addig idegen megszállás alatt álló fontos helyszínek és pontok felett északkeletre Shejkh Miszkin várostól, valamint több terroristát semlegesített délkeletre az Elektromos Művek épületétől Daraa Al-Mahataban, Al-Hirakban, Al-Shejkh Miszkinben és nyugatra Tafastól. Ezenkívül megsemmisített több nehéz gépfegyverrel felszerelt páncélozott járművet.

A szóvivője közölte, hogy 2015. október 15-én reggel a hadsereg hadműveletet indított Homsz tartomány északi részén, amelynek során helyreállította az ellenőrzést Khalidijeh, Al-Dar Al-Kabira városok felett és közvetlen csapásokat mért a terroristákra Al-Ghanu, Ghadzsar Amir, Talbiszeh, Deir Fuul, Al-Zaafarana, Um Sharshuh és Al-Hamuz településeken, valamint sok terroristát semlegesített és megsemmisítette vezetési pontjaikat Talbiszehben és Termaalaban.

Hírdetés

A szóvivő hozzátette, hogy a hadsereg rajtaütött egy terrorista csoporton Al-Szamaali közelében és semlegesítette annak összes tagját. A terroristacsoport vezetői Ammar Al-Khodr, Khaled Abu Anasz és Abu Bakr Al-Shishani csecsen nemzetiségű idegen megszállók voltak, akiket sikerült azonosítani a rajtaütésben likivdált terroristák tetemei között.

A szóvivő elmondta, hogy a hadsereg ISIS terroristákat támadott a Tadmur (Palmyra) háromszögben délre az al-Bajjarat olajfa ligetektől, Palmyra vidéki részén, Al-Szaan Al-Shamaliban és Al-Szaan Aszwadban Telbiszehben, Um Sharshuh faluban, keletre Unkk Al-Hakka falutól, Al-Barghutijeben ls Kafrlahaban.

A Szíriai Légierő terroristák összpontosított csoportjait és rejtekhelyeit támadta Dzsabal Al-Shaer körül, Raszm Al-Szawwanehben, Al-Hajawanijeben és Raszm Al-Arnabban, megölve és megsebesítve sok vahhabita fegyverest és megsemmisítve nagy mennyiségű hadfelszerelést és járműveket. Lattakia tartományban a hadsereg folytatta a terrorista célpontok elleni támadásokat Dzsub Al-Ahmar környékén, Al-Rabijaban és ezenkívül kiterjesztette az ellenőrzését több térség felett Salma város körül, amikor likivdált 34 terroristát, akiknek a legnagyobb része külföldi származású volt: csecsenek, törökök és tunéziaiak

Ezenkívül a hadsereg ellenőrzése alá vonta Foro, Al-Szafszafa településeket miután végzett több terroristával és megsemmisítette fegyverzetüket és felszerelésüket.

Hama tartományban a hadsereg egységei egy terrorista csoport minden tagját semlegesítették Al-Szirmanijeh városában és megsemmisítettek egy vezetési pontot Al-Tamaniaban, valamint megsemmisítettek egy terroristákat és lőszereket szállító járművet Al-Tanmijah térségében a tartomány északi és északnyugati részén.

Aleppoban és a tartomány területén a hadsereg egységei együttműködve a Nemzetvédelmi Erőkkel pénteken hadműveletet indítottak a várostól déli irányban. Az akciót masszív légi csapások és tüzérségi zárótűz készítette elő miután a szárazföldi csapatok több irányban előrenyomultak és rövid idő leforgása alatt ellenőrzésük alá vonták Ebtin és Hadadin Al-Gharbijeh településeket, a külszíni fejtéseket, a keltető üzemeket és az Al-Szehridzs dombot, valamint súlyos veszteségeket okoztak a terroristáknak miközben a műveletek még zajlanak.

A hadsereg szóvivője elmondta, hogy a hadsereg szintén ellenőrzése alá vonta Al-Nasszerijeh várost, a Naam-dombot és Naam-falut miután súlyos veszteségeket okozott a megszálló ISIS terroristáknak a Légierő Akadémia épületegyüttese és a Tudományos Kutatások Központja körül, Al-Lajramunban, Khan El-Asszal, Al-Amerijeh, Al-Rashidin, Kafr Hamra kerületekben, az Al-Nananije téren, Bani Zaidban, keletre Al-Szafirától, Kafr Daelben, Al-Manszuraban, Andanban, az Al Daman, a Szabin és az Al-Tabl magaslatokon, Al-Zarbehben, Dzsub Al-Szafaban, Raszm Al-Abdban, Kaszir Al-Wardban és Hwajdzsinnában megölve és megsebesítve sok megszálló terroristát és megsemmisítve fegyverzetüket és járműveiket.

A szóvivő összegzése szerint a Szíriai Légierő támadta az ISIS összpontosított kontingenseit Al-Marijjah településen és keletre a Deir Ezzor Katonai Repülőtértől Deir Ezzor tartomány területén, megölve és megsebesítve sok megszálló terroristát, ezenkívül megsemmisítve az ISIS terrorszervezet vezetőinek egy rejtekhelyét, az ott tartózkodó vahhabita vezérekkel 30 kilométerre északkeletre Rakka városától.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »