A szíriai katonák elérték Khan Shejkhun külterületét (videó)

A szíriai katonák elérték Khan Shejkhun külterületét (videó)

A Szíriai Arab Hadsereg mostanáig elérte Khan Shejkhun város nyugati szélét, miután több területet felszabadított Idleb tartomány déli részén.

A különleges rendeltetésű Tigris Alakulatokkal az élen, a hadsereg reguláris egységei csütörtök éjjel áttörték a megszálló dzsihádista fegyveresek védelmi vonalát Madaja településen.

A Tigris Alakulatok a csütörtök éjjeli előretörésük során számos helyszínt foglaltak el, közöttük három települést és egy magaslatot Khan Shejkhun északnyugati peremén.

Az újabb előrenyomulást követően a Szíriai Arab Hadsereg keményen támadja a Hajat Tahrir Al-Sham vahhabita terrorista koalíció állásait Khan Shejkhun külterületén.

Szorul a hurok

Hírdetés

A Szíriai Arab Hadsereg nagy valószínűséggel műveletekbe fog kezdeni, hogy elfoglalja Khan Shejkhunt, amint sikerült megszilárdítani a helyzetét a város keleti peremén.

Mostanáig a Szíriai Arab Hadsereg heves harcokat vív a Hajat Tahrir Al-Sham vahhabita terrorista koalíció és az úgynevezett “Ébredő Hívők” terrorszervezet fegyveresei ellen Szukaik határában, akik ellentámadásba kezdtek az ottani arcvonalon.

A megszálló dzsihádista csoportok szombaton néhány pontot el tudtak foglalni Szukaik körül, azonban képtelenek voltak betörni a felszabadított településre.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Forrás: almasdarnews.com, SputnikNews

 


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »