A szíriai hadsereg harckocsikat kapott Oroszországból az új offenzívához

A szíriai hadsereg harckocsikat kapott Oroszországból az új offenzívához

A Szíriai Arab Hadsereg jelentős mennyiségű katonai felszerelést kapott Oroszországból, melyben tankok és más páncélozott harci járművek is vannak. Az utánpótlás a Szíriai keleti részén lévő Tartous kikötőjébe érkezett.

Egy ezzel kapcsolatos műholdas felvétel alapján az orosz hadsereg 25 darab tankot és 16 tüzérségi fegyvert küldött a szíriai hadsereg részére, melyek átadására a napokban kerül majd sor.

A műholdas képet közzé tévő Aria.Pro orosz repülős magazin szakértői azonban a képen 41 darab tankot és több más katonai járművet figyeltek meg.

Az orosz katonai támogatás éppen akkor érkezett amikor a Szíriai Arab Hadsereg jelentős offenzívára készült Latakia, Hama és Idlib kormányzóságok területén. A frissen érkezett katonai felszerelést valószínűleg ehhez fogják felhasználni.

Hírdetés

A szíriai hadsereg által küldött erősítés és személyi állomány már megérkezett az Al-Ghaab síkság területére, mely Latakia észak-keleti részén található. Ezen kívül erősítés érkezett Idlib déli részére, ahol a közelgő offenzívát a 25. Különleges Dandár (a korábbi Tigris Alakulatok) és a 4. Páncélos Hadosztály vezeti majd, valamint csatlakoznak hozzájuk a Köztársasági Gárda egységei.

Ezek az alakulatok már korábban részt vettek műveletekben Idlib déli részén és a Hama északi részén történt offenzívában. Köztük vannak a szíriai fegyveres erők talán legelitebb egységei.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »