A szíriai hadsereg felfüggeszti az Idlebi hadműveletet

A szíriai hadsereg felfüggeszti az Idlebi hadműveletet

A harctéren elért sikerek után a Szíriai Arab Fegyveres Erők Főparancsnoksága a támadó hadműveletek egyoldalú felfüggesztésére adott ki parancsot, miközben a védelmi készültség teljes fenntartására intézkedett.

A támadó műveletek felfüggesztése augusztus 31-én reggel 06:00 órakor lépett életbe damaszkuszi idő szerint.

A Szíriai Arab Hadsereg fenn fogja tartani a védelmi célú harckészültséget és arányos erővel fog megtorolni minden ellenséges agressziót, ami az állásai és szíriai polgári térségek ellen irányul.

A támadó hadműveletek szüneteltetése a Szíriai Arab Köztársaság által tiszteletben tartott nemzetközi megállapodások része.

Hírdetés

Ez csak egy átmeneti helyzet és a csak akkor marad fenn, ha a török fél is tiszteletben tartja az Asztanai megállapodásban vállalt kötelezettségeit, amelyek az alábbiak:

1. A megszálló militánsok és a nehéz és közepes kategóriájú fegyverzetük kivonása a korábban már kijelölt 30 kilométer szélességű demilitarizált zónából.

2. A szíriai kormányzati intézmények teljes helyreállítása Al-Maarra és Szarakib városokban, valamint a dzsihádista militánsok és terroristák teljes számban történő kivonása az említett Idleb tartományi településekről.

Úgy, ahogyan a korábbi tűzszüneti megállapodások esetében, a megszálló terroristák bármilyen fegyveres agresszióját arányos ellencsapással fogja megtorolni a Szíriai Arab Hadsereg. Amennyiben a továbbiakban a török fél ismételten elmulasztja tiszteletben tartani (és betartani) az Asztanai megállapodásban foglalt kötelezettségeit, akkor a Szíriai Arab Hadsereg újra fogja indítani a megszálló militánsok és az őket támogató hatalmak elleni támadó hadműveleteket.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »