A Szíriai Arab Hadsereg körülzárja Palmyrát

A Szíriai Arab Hadsereg 18. Páncélos Hadosztály 67. Dandára együttműködve a Nemzetvédelmi Erőkkel és a Hezbollah-val fokozatosan, de biztosan halad előre Palmyra (Tadmur) körzetének nyugati részén, miközben a Szíriai Arab Légierő az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” terrorszervezet állásai támadja a levegőből.

Leith Fadel jelenti :

Mostanára a Szíriai Arab Hadsereg Tigris Alakulatai és a bajtársaik a Sivatagi Sólymok Dandárból (Liwa Szukkur Al-Szahra) teljesen visszafoglalták és megtisztították a Dzsazal-hegység azon részeit, amelyeket az ISIS terrorszervezet zsoldosai támadtak meg kiterjedt offenzívájuk során, hegycsúcsokat, gázmezőt Homsz tartománynak, ennek a keleti hegyvidéki régiójában. Két hétig tartott, amíg a terrorszervezet által megkaparintott helyszíneket visszafoglalták a különleges erők katonái.

A Dzsazal-hegység teljes körű ellenőrzésével a Szíriai Fegyveres Erők hamar újra vissza verekedték magukat Észak-Palmyrában az ókori kőbányákig, ahol összecsaptak ugyanazzal az ISIS kontingenssel, amely két héttel korábban offenzívába kezdett állásaik ellen.

Eközben a Hadsereg 67. Dandára kitartóan halad előre Palmyra nyugati körzetében, annak ellenére, hogy az ISIS terroristák ismételten megkísérelték az Al-Bajarat olajfaliget visszafoglalását; ez általában nem sikerült, mert a Szíriai Fegyveres Erők kihasználták a terrorszervezet hibáit és teljesen ellenőrzésük alá vonták a Tal SyriaTel távközlési állomást.

Hírdetés

A Tal SyriaTel állomás (adótorony) egy kis hegytetőn van, amely közvetlenül Palmyra nyugati bejáratánál fekszik; ez volt az utolsó helyszínek egyike, amelyeket a terrorszervezet megszállt, mielőtt teljesen ellenőrzése alá vonta a várost Homsz tartomány ezen keleti területén.

Miközben a Szíriai Arab Hadsereg a szárazföldön tör előre, a Szíriai Légierő uralja a Palmyra (Tadmur) feletti eget, nagyobb részben köszönhetően az orosz katonai tanácsadóiknak, akik részletes felderítési adatokat biztosítanak a terrorszervezet menetoszlopainak mozgásairól.

Hétfőn a Szíriai Légierő az ISIS terrorszervezet több állását semmisítette meg Tadmur városa körül, likvidálva megközelítőleg 40 megszálló terroristát és megsemmisítve fél tucat páncélozott járművet.

A Szíriai Légierő sokkal hatékonyabbá vált a sivatagi arcvonal felett az orosz katonai tanácsadók megérkezésének köszönhetően, mert az Oroszországi Föderáció katonai felderítői részletes műholdfelvételekkel látják el a Szíriai Arab Hadsereg és a Fegyveres Erők Főparancsnokságát az ISIS terrorszervezet menetoszlopainak országon belüli mozgásáról.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »