A Szíriai Arab Hadsereg átvette a Tishrin-duzzasztógátat Manbedzstől keletre és elvágta a megszálló török csapatok útját

A Szíriai Arab Hadsereg átvette a Tishrin-duzzasztógátat Manbedzstől keletre és elvágta a megszálló török csapatok útját

A Szíriai Arab Hadsereg a jelentések szerint elfoglalta a Tishrin-duzzasztógátat, amely Aleppo és Al-Rakka tartományokat kapcsolja össze, közölte ma egy szíriai katonai forrás az Al-Masdar News internetes hírújság szerkesztőségével.

A katonai forrás szerint a Szíriai Arab Hadseregnek a „Szíriai Demokratikus Erők” (SDF) adták át a Tishrin-duzzasztómű feletti ellenőrzést, amely a kormánnyal együtt üzemeltette a létesítményt a teljes átadás előtt.

A Tishrin-duzzasztómű vasárnapi átadásával a Szíriai Arab Hadsereg mostanáig Manbedzs várostól keletre foglalt állásokat, így elzárja a török csapatok útját Aleppo tartományból a közeli Al-Rakka tartomány felé.

Hírdetés

A Szíriai Arab Hadsereg számára egy fontos hadmozdulat, mert ha a Török Hadsereg vonta volna ellenőrzése alá a gátat, akkor ez maga lett volna a katasztrófa Aleppo és Al-Rakka lakosságának.

A Tishrin-duzzasztógát az Eufrátesz-folyó északi partján fekszik, amit korábban az ISIS terrorista entitás tartott megszállva, mielőtt a „Szíriai Demokratikus Erők” (SDF) milíciái a nagy offenzívájuk során el nem foglalták kelet-aleppoi és nyugat-rakkai területekkel.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg, Forrás: almasdarnews.com

 


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »