A Szíria amnézia…

A Szíria amnézia…

… hogy megfeledkezett mindenki Szíriáról. Pedig a világ egyensúlya 2011-be mozdult ki sarkából és a 11 éve tartó háború alatt Szíria már megvívta azt a harcot, amit most az oroszok vívnak az ellenük felsorakozó hatalmakkal szemben Ukrajnában.

2011-ben, mikor a CIA által kívülről szervezett felkelés során Szíriában felfegyverezték a “demokratikus” ellenzéknek nevezett szabad csapatokat, akkor azonnal táptalajt adtak a nyugati hatalmak a terrorszervezetek megalakulásának és pár év leforgása alatt ez az Iszlám Államnak nevezett terrorcsoportosulásban bontakozott ki.

Most Joe Biden amerikai elnök 600 millió dolláros katonai segélyt folyósít Ukrajnának. Ez 216 000 000 000 forint.
Ez azt jelenti, hogy ekkora összegből fogják egymást mérászolni az emberek. Azért nem úgy fogalmaztam, hogy az oroszok és az ukránok fogják egymást gyilkolni, mert az ukrán kormány ebből az összegből mindenkit fel fog fegyverezni és zsolddal fog ellátni, ami azt jelenti, hogy tulajdonképpen ez a hatalmas összeg szépen egyik zsebből a másikba, vagyis Joe Biden zsebéből az amerika fegyvergyárosok és külföldi zsoldosok kezébe fog vándorolni,
vagyis

EZ AZ ÖSSZEG NEM SEGÉLY, HANEM BEFEKTETÉS ABBA, HOGY UKRAJNÁBA AKI CSAK TEHETI GYILKOLJA AZ OROSZOKAT ÉS EGYMÁST.

Ez nem segély, hanem a káosz fenntartása és segítsége a hosszú távú eszkalációnak.

A befektetésben az USA ismét nem fog veszíteni, mert az ukrán kormány ezt az összeget azonnal visszautalja az USA-nak a fegyverekért, annyit tart csak meg magának, amivel az ukrán hadsereget és a külföldi és civil ukrán zsoldosokat kifizesse.

“Szép” elképzelés, igazi klasszikus amerikai megoldás, válságkezelés.

Hasonlóan az elfeledett Szíriához, a töménytelen pénzből olyan szabad csapatokat fognak felfegyverezni, mint annak idején Szíriában az FSA vagy az Al-nustra és később az ISIS és még megannyi terrorszervezet.

Az Ukrajnában felfegyverzett Azovi Légió nem más, mint az ukrajnai ISIS. Így ugyan ott tartunk, mint Szíriában. Oroszország az “ISIS” és más terrorszervezetek ellen harcol. Vagy másképpen, Oroszország az USA által pénzelt és felfegyverzett nációk, csoportosulások, terrorszervezetek ellen harcol egy proxy háborúban.

Milyen egyszerű a képlet.

Mikor sírt bárki is vagy tette ki Szíria zászlaját a profilképre, mikor az USA által felfegyverzett és pénzelt terror hordák porig rombolták Aleppot, Homsz-ot, Palmyrát, …. nem is sorolom mert fájdalmas számomra.
Szóval mikor sajnálkozott bárki is akkor.

Persze kit sújtottak akkor is embargóval és szankciókkal?

Szíriát. A mai napig.

Hírdetés

Tehát 216 000 000 000 forint fegyver támogatás jó, a szankció jó, minden más rossz.

Az, hogy az USA győzte le az általa kreált szörnyet, az ISIS-t Szíriában hatalmas hazugság.

A hős Szíriai Arab Honvédő Hadsereg győzte le a terrorállamot az oroszok segítségével.

Nem csoda, hogy 13000 közel keleti harcos csatlakozna most Ukrajnában az orosz csapatok mellé, hogy ismét harcoljanak a terrorhordák és az USA által felfegyverzett és felbújtott ukrán nacionalisták ellen.

Hogy az ukránok honvédők?

Tudják mi a véleményem? Ez egy mesterségesen kreált ideológia és legenda, ami semmi másra nem alkalmas, csak arra, hogy feltüzelje az ukrán ultranacionalista szélsőségeseket, és ártatlan emberek ezreinek az életébe fog kerülni ezek a kreált ideológiák.

Az ukrán és az orosz “testvérnép”. Minden feszültség szítás közöttük mesterségesen, gonosz módon kreált probléma, úgy mint Szíriában a vallási felekezetek között felszított mesterséges feszültség.

Miért volt az, hogy a szíriai háború előtt az Assad kormány vezetése alatt minden vallási felekezet szabadon és békében élhetett?

Miért kellett elmennie Szíriába 11 évvel ezelőtt és fegyvert szállítani a terroristáknak John McCain szenátornak?

Miért kellett a Majdan téren 2014-ben cukorkát osztogatnia John McCain szenátornak?

És miért kellett az elmúlt 8 évben minden Ukrajnába öntött pénzen felfegyerzni az ukrán nacionalistákat?

Ukrajna csak látszólag tűnik önálló országnak, bár mindent megtesz a média, hogy ezt a legendát elhitesse velünk. Putyin elnök szakrális központnak tekinti Kijevet és mindig is Oroszország részének tekinti, és akarja tekinteni Ukrajnát.

Így a hasonlat Szíriával továbbra is fennál, hiszen 2014 előtt Ukrajna az oroszbarát kormány miatt, bár a határok szempontjából nem, de szellemileg Oroszország része volt.

Ebbe a szellemiségbe köpött bele 2014-ben a Majdanon John McCain, Victoria Nuland és a mindig a háborús fészkekben megjelenő nagy szellemi kavaró, filozófus, ügynök:

Bernard-Henri Lévy !!!

Orientalista.hu – Siroi Isi 

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »