A „szír ellenzék” megtámadott egy Vöröskeresztes konvojt

A nyugat által csak „mérsékelt” ellenzéknek nevezett szíriai lázadók megtámadtak egy vöröskeresztes konvojt, mely humanitárius segítséget szállított egy Damaszkusz közelében lévő területre – írja a PressTV.

A milicisták akkor nyitottak tüzet a járművekre, melyekben a Vöröskereszt és a Szíriai Arab Vörös Félhold által összegyűjtött segélyszállítmányokat vitték volna a rászorulók számára, mikor megpróbáltak bejutni a damaszkuszi al-Mazaya negyedbe. A támadás során számos önkéntes megsebesült, közülük három állapota kritikus.

A milicisták többször is megtámadtak már hasonló konvojokat. Jelenleg Szíria területének nagy részén csak az ilyen és ehhez hasonló gerillahadműveleteket engedhetik meg maguknak, ugyanis a Szíriai Arab Hadsereg egységei folyamatosan nyomulnak előre, visszaszorítva és kiirtva a terroristákat.

Hírdetés

A jelenlegi harcokban, mely során a kormányerők jelentős orosz légitámogatást is kapnak, jelentős területeket szabadítanak fel, miközben hatalmas veszteségeket okoznak a lázadóknak. Assad erőinek és szövetségeseinek rendkívül óvatosan kell eljárniuk a támadások során: ugyanis a Nyugat által annyira ajnározott „ellenzéki” erők nem riadnak vissza attól, hogy civileket, köztük nőket és gyerekeket használjanak élő pajzsként harcaik során.

A szír háború, mely 2011 márciusa óta tart, eddig több, mint 260 ezer ember életét követelte. Hosszú idő után azonban most jött el az a pillanat, amikor van remény arra, hogy már nem tartanak sokáig ezek a borzalmak, köszönhetően a legitim szíriai erők, valamint az azokkal szövetkező alavita, keresztény és jazidi egységek számára biztosított hathatós orosz támogatásnak.

Orientalista.hu – Crusader


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »