A szinóduson is az Aparecidai Miasszonyunk oltalmába ajánlotta a brazil népet Ferenc pápa

A szinóduson is az Aparecidai Miasszonyunk oltalmába ajánlotta a brazil népet Ferenc pápa

Október 12-én, Brazília patrónájának ünnepén Ferenc pápa imáiba foglalta a dél-amerikai népet. A Vatikánban zajló püspöki szinóduson az Aparecidai Szűz oltalmát és áldását kérte a brazil lakosságra.

„Ma van az Aparecidai Miasszonyunk ünnepe. A szívemben hordozom. Emlékszem erre a városra és a Szűzanyára. Áldjon meg benneteket sokszor, őrködjön felettetek és az egész brazil nép fölött. Imádkozom értetek, elküldöm apostoli áldásomat, és kérem, hogy imádkozzatok értem. Kérem! Köszönöm.”

Ferenc pápa ezekkel a szavakkal emlékezett meg a csütörtöki szinódusi ülésen Brazília patrónájának ünnepéről. Utalt tíz évvel ezelőtti látogatására, amikor 2013. július 24-én Aparecidába utazott. A São Paulo államban található szentély a világ második legnagyobb zarándokhelye, évente több mint 8 millióan látogatják.

Ferenc pápa első – Olaszországon kívüli – apostoli útja a brazíliai Rio de Janeiróba vezetett, a 28. Ifjúsági Világtalálkozóra. Ennek keretében látogatott el az akkori új pápa az Aparecidai Miasszonyunk bazilikájába. Ez alkalommal az egész brazil népet és Latin-Amerika lakóit felajánlotta a Szűzanyának, arra kérve őt, hogy továbbra is halmozza el kegyelmei bőségével az ország lakóit.

Hírdetés

Az ott bemutatott szentmisén emlékeztetett a Latin-amerikai és Karib-tengeri Püspöki Konferenciák Tanácsa V. közgyűlésére, amelyet Aparecidában tartottak 2007-ben. „Az a konferencia nagyszerű egyházi pillanat volt. Elmondhatjuk, hogy az aparecidai dokumentum éppen a lelkipásztori munka és a zarándokok egyszerű hitének ötvözetéből született, Mária anyai oltalma alatt.

Pápasága tíz esztendeje alatt számos alkalommal utalt a brazilok patrónájára Ferenc pápa. 2016. szeptember 3-án a Vatikáni Kertekben felavatott egy Aparecidai Miasszonyunk-képet. Akkor azt kérte a hívektől, hogy imádkozzanak a szegényebbekért, a kiselejtezettekért, a magukra hagyott idősekért, az utcagyerekekért; hogy őrizze meg őket a Szűzanya, és mentse meg népét a társadalmi igazságossággal és Fia, Jézus Krisztus szeretetével. „Szeretettel kérjük az egész brazil nép számára az Aparecidai Miasszonyunk áldását, akit egyszerű munkások találtak meg; hogy ma is mindenki rátaláljon, különösen azok, akiknek szükségük van munkára, nevelésre, akiknek nincs méltóságuk” – fohászkodott a pápa.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »