A szicíliai Pozzallóban tette partra Afrika szemetét az Asso Trenta

A szicíliai Pozzallóban tette partra Afrika szemetét az Asso Trenta

Kikötött egy olasz teherhajó 151 illegális bevándorlóval a fedélzetén vasárnap a szicíliai Pozzallóban. Az Asso Trenta nevű hajó szombatra virradóra vette fedélzetére a migránsokat Líbia partjai előtt. Egyelőre nem világos, hogy a menedékkérők Olaszországban maradnak-e vagy szétosztják őket a befogadásukra hajlandó uniós tagállamok között.

A nap folyamán kiköthetett az Alan Kurdi nevű civilhajó 88 migránssal a fedélzetén a dél-olaszországi Tarantóban. Egy uniós közvetítéssel létrejött alku értelmében a csoport tagjai közül hatvan embert Németország és Franciaország vesz át, ötöt Portugália, kettőt pedig Írország. Huszonegyen Olaszországban maradnak.

Hírdetés

Az Alan Kurdi a Sea-Eye német civil szervezet hajója. Október 26-án líbiai vizeken vette fedélzetére a migránsokat, a műveletet a líbiai parti őrség megpróbálta megakadályozni a vízbe és levegőbe leadott lövésekkel.

Az Alan Kurdi pénteken lépett be olasz vizekre, miután hetedik napja várakozott arra, hogy Olaszország biztonságos kikötőt jelöljön ki számára. A fedélzeten öt kiskorú is volt.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »