A szexuális bűncselekményekkel vádolt zenetanár büntetőperéről (Megyei Tanfelügyelőség)

A szexuális bűncselekményekkel vádolt zenetanár büntetőperéről (Megyei  Tanfelügyelőség)

A Kovászna Megyei Tanfelügyelőség elítéli a pedagógusok minden olyan magatartását, amely törvényellenes, és leszögezi, hogy a jogszabályok betartása minden oktató számára kötelező – közölte tegnap az intézmény sajtóosztálya azzal összefüggésben, hogy tudomást szerzett a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Főgimnázium korábbi zenetanára elleni ügyészségi vádemelésről.

Sz. J. sepsiszentgyörgyi zenetanár a 2020/2021-es tanévben helyettesként tanított a Nagy Mózes Elméleti Líceumban (tavaly szeptembertől főgimnázium – szerk. megj.), amikor az iskola vezetősége értesítette a megyei tanfelügyelőséget a pedagógus diáklányokkal szemben tanúsított nem megfelelő, törvénytelen magatartásáról, aminek következtében az érintett tanárt fegyelmi okokból eltávolították a középiskolából, és azóta nem alkalmazták egyetlen Kovászna megyei állami iskolában sem – közölte a tanfelügyelőség sajtóirodája. Tekintve, hogy a Sepsiszentgyörgyi Ügyészség ez év január 31-én vádat emelt Sz. J. ellen, a büntetőper megkezdése miatt a tanfelügyelőség nem adhat ki az üggyel kapcsolatos további információkat – áll a közleményben.

Hírdetés

Amint arról korábban beszámoltunk, a Sepsiszentgyörgyi Ügyészség kiskorúak elleni többrendbeli szexuális bűncselekmény miatt emelt vádat január 31-én Szabó József zenetanár ellen, akivel szemben 2018–2020 között elkövetett, kiskorúval való nemi kapcsolat létesítése és nemi erőszak miatt indult vizsgálat 2021-ben. (fekete)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »