A szerdai 39 fokban akár még jég is hullhat

A szerdai 39 fokban akár még jég is hullhat

Szerda napközben északnyugat felől délkelet felé helyeződve erős hidegfront lép az ország légterébe – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Kedd délután mérsékelt marad a légmozgás, csak a Dunántúlon élénkülhet meg a délnyugati szél. A késő délutáni és az esti órákban az Alpokaljára délnyugat felől – kis eséllyel – besodródhat egy-egy zivatar. A hőmérséklet késő este 26, 31 fok között alakul.

Hírdetés

Szerda napközben északnyugat felől délkelet felé helyeződve erős hidegfront lép az ország légterébe, amely késő estére eléri a Tiszántúlt. A front előtt, illetve a fronton zivatarok alakulnak ki. Elszórtan heves zivatarra is számítani kell, amelyet károkozó szélroham és nagyméretű jég kísérhet. Helyenként felhőszakadás is lehet. Károkozó szélrohamvonallal kísért zivatarrendszer is létrejöhet, amely nagy területet is érinthet. Kialakulására nagyobb esély a Dunántúl déli és keleti felén, valamint a Dunától keletre eső tájakon van. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 34, 39, északnyugaton 29, 34 fok között valószínű – írja előrejelzésében az OMSZ.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »