A szélsőség "úgynevezett magyar értékekről" nyerített

A szélsőség "úgynevezett magyar értékekről" nyerített

Nincsenek magyar ĂŠrtĂŠkek, a magyar etnikum semmivel sem jĂĄrult hozzĂĄ a kontinens gazdagĂ­tĂĄsĂĄhoz az elmĂşlt ezeregyszĂĄz ĂŠvben.

“I have been hearing these arguments for protecting so-called ‘Hungarian values’ for years and years,” Ms Katalin Cseh said. “It makes me a bit sick to see this at a European level.”

Eltartóit, táplálóit sértette meg a szélsőség.

„Évek Ăłta hallgatom az ĂŠrveket az Ăşgynevezett ’magyar ĂŠrtĂŠkek’ vĂŠdelmĂŠről. KissĂŠ beteggĂŠ tesz, hogy most eurĂłpai szinten is ezzel szembesĂźlĂśk” – nyerĂ­tette a londoni Financial Timesnak Ms Cseh.

HazĂĄnkban a magyar etnikum fizeti be az adĂłk tĂşlnyomĂł rĂŠszĂŠt.

Ms Cseh a magyar adófizetőktől kapja javadalmazását, ebből eszi reggelijét, veszi ruháját, issza az ásványvizet. Ő azonban durván megsértette eltartóit, lényegében azt fejezte ki, hogy nem szolgálja őket.

Hanem nyíltan csak élősködik rajtuk.

Nincsenek magyar ÊrtÊkek, a magyar etnikum semmivel sem jårult hozzå a kontinens gazdagítåsåhoz az elmúlt ezeregyszåz Êvben. A buta európai dinasztiåk annak idejÊn balekkÊnt fogadtåk be csalådjukba, fiuk felesÊgekÊnt az Árpåd-håzi kirålylånyokat Aragóniåtól Tßringiåig, Krakkótól Bizåncig.

Ismerős a gondolkodásmód.

Az 1980-as évek végén a rasszista indulatok rajtjaként hangzott el, hogy a Szent Korona nem más, mint micisapka. Később kiderült, hogy a magyar kultúra a bő gatyából és a fütyülős barackból áll. Újabb megfogalmazás szerint pedig a Szent Jobb mindössze tetemcafat.

Most az „Ăşgynevezettet” kapta meg Liszt, KodĂĄly, BartĂłk…

Hírdetés

A nĂŠvsor vĂŠgtelen lenne, mĂŠg akkor is, ha tudjuk, hogy az „Ăşgynevezett” magyar ĂŠrtĂŠkek hatalmas rĂŠszĂŠt ma mĂĄr nĂŠv szerint ismeretlen kivĂĄlĂłsĂĄgok alkottĂĄk a Szent KoronĂĄtĂłl az Ómagyar MĂĄria-siralmon ĂĄt FĂźzĂŠr vĂĄrĂĄig.

A nĂŠpdalkincs egyedĂźlĂĄllĂł a fĂśldkereksĂŠgen.

És igen, itt kĂśvetkezik – kĂśvetkezne – a taktikai hiba: a fĂślsorolĂĄs kezdĂŠse… A fĂślsorolĂĄs vĂŠgtelen lenne, ĂŠs maga utĂĄn vonnĂĄ a lefitymĂĄlĂĄst, a gĂşnykacajt, majd a nyĂ­lt gyĹąlĂślkĂśdĂŠst. Azt a nyĂ­lt gyĹąlĂślkĂśdĂŠst, ami soha nem tartozott a magyar ĂŠrtĂŠkek kĂśzĂŠ.

Ms Cseh sem lehet mĂĄr magyar ĂŠrtĂŠk.

Ő nem fog maradandót alkotni, mint Széchenyi, Csontváry, Radnóti és a többiek. Őt külföldön sem fogják becsben tartani, amiként Kőrösi Csomát, Balogh Tamást, Teller Edét vagy Wigner Jenőt.

Az ĂĄrulĂĄst mindenhol szeretik, az ĂĄrulĂłt sehol.

1990-től kezdve két évtizeden át rombolt idehaza egy hungarofób parlamenti párt. Többek közt egy budapesti világkiállítás rendezését akadályozta meg. Nyolcévi szabadság után feltűnt egy direktórium, amely egy olimpiai megrendezését gáncsolta el.

A misisapkĂĄtĂłl az Ăşgynevezettig – ĂŠs tovĂĄbb…

BeteggĂŠ teszi Ms Cseht az eurĂłpai ĂŠletforma nĂŠven nevezĂŠse. ValĂłban terhes ez az ĂŠletforma, hiszen az egyik sajĂĄtossĂĄga, hogy igazat kell – kellene – mondani. A hazudozĂĄs IDEGEN az eurĂłpai ĂŠletstĂ­lustĂłl.

A kĂŠpmutatĂĄs is IDEGEN.

A mĂŠdiumokkal valĂł manipulĂĄlĂĄs, ezĂĄltal parlamenti hely megszerzĂŠse, ĂśtĂŠvi fĂŠnyĹąző ĂŠlőskĂśdĂŠs kiĂźgyeskedĂŠse is IDEGEN Laonardo da Vinci, Micehalangelo, Bosch EurĂłpĂĄjĂĄtĂłl. Ezek az „ĂŠrtĂŠkek” a Marxot dicsőítő isiĂĄszos figura kisbetĹąs „eurĂłpĂĄjĂĄhoz” tartoznak.

Hungarian political extremism – Ă­gy is nevezhetnĂŠnk az extrĂŠm nyerĂ­tők ĂźgykĂśdĂŠsĂŠt.

Vagy ĂŠppen tetszetősebb ĂŠs valĂłsabb kifejezĂŠs lenne az, hogy „political extremism in Hungary” – ki-ki demokratikusan vĂĄlaszthat ÉRTÉKrendje szerint.

KovĂĄcs G. Tibor
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »