A szélsőbal nyerte a számháborút Kölnben

A szélsőbal nyerte a számháborút Kölnben

Kölnben továbbra sincs nyugalom: a német városban szombaton tiltakozó megmozdulást tartottak a bevándorlók által elkövetett szexuális jellegű támadások ellen, de ahogy ilyenkor szokás, az antifasiszta tüntetők is előmásztak némi erőfitogtatásra.

A Deutsche Welle összeállítása szerint a Polgári Mozgalom Északrajna-Vestfáliáért (Bürgerbewegung pro Nordrhein-Westfalen – Pro NRW) lokális mikropárt nagyjából 100 szimpatizánsa vonult végig Köln belvárosán szombaton.

A szélsőjobboldaliként jellemzett alakulat eredetileg sokkal több szimpatizánst várt a rendezvényre, de a hideg idő miatt csupán az előre tervezett létszám negyedét sikerült mozgósítaniuk.

Hírdetés

A hatósági közlés szerint a baloldal által rasszistának és előítéletesnek elhordott kölni rendőrök 1000 fővel biztosították a felvonulást, amire volt is okuk, tekintve, hogy az ilyen megnyilvánulások alkalmával elmaradhatatlan, szélsőbalos-antifasiszta ellentüntetők is megjelentek.

A rendfenntartók kordonokkal és lovasrendőrökkel igyekeztek egymástól elválasztani a két csoportot, akik így csupán skandálni és mutogatni tudtak egymás felé. A rigmusok között felcsendült az örök klasszikus „Nácik haza!”, amire a tüntetők a „Nafris raus!” (Nafri: az észak-afrikai bevándorlók német gúnyneve – a szerk.) kiáltással feleltek.

A rendőrség sikeresen tartotta távol egymástól a két csoportot, így ennél durvább atrocitásra nem került sor, bár az ellentüntetőknek így is sikerült útvonalmódosításra kényszeríteni a Pro NRW-seket. A 200 antifa közül mindössze egy embert vettek őrizetbe.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »