A székelés joga

A székelés joga

Az elmúlt napokban végre eljutottunk odáig, hogy a legszentebb közüggyel foglalkozzon az ország közvéleménye: hol székelhet egy Országgyűlési Képviselő?

És igen, így, csupa nagybötűvel, ugyanis a népharag megtestesítői – Hadházy „zoknis“ Áky és Szél Bernadett – minden mondatukban hivatkoznak arra, hogy ők Országgyűlési Képviselők. Nincs is szebb annál, amikor a totális egyenlőségelvet azzal akarják érvényre juttatni, hogy a kiváltságaikra hivatkoznak.

Igen ám, de kisebb perpatvar adódott abból, hogy vajon a képviselői kiváltságos jogok tartalmazzák-e a korlátlan székelési jogot, azaz a ius fecaliát. A biztonsági őrök és a lázadó, pártjukat vesztett képviselők (épp ezért az is kérdés, valójában ők kiket képviselnek) közösen sem tudták megfejteni, hogy a Képviselők jogállásáról szóló 2012. évi XLCVIII…XYZ sz. törvény tartalmazza-e a korlátozások nélküli kakilás jogát. És ha igen, és közintézményekben a ius fecalia ősi joga nem ismer törvényi korlátokat, vajon kiterjeszthető-e ez arra, hogy a Burger Kingben fizetés nélkül székelhessen egy Országgyűlési Képviselő?

Elismerjük, a drámai helyzet nem vethető össze a Hamletével, de az ellenzék állapotát látva jobb, ha beleéljük magunkat ebbe. Ami elsőre tragédia, másodjára paródia, abból mi lesz harmadjára? (Kivéve, ha az első alkalom is paródia volt.)

Pedig az egész onnan indult, hogy Hadházy az állítólag senki által nem nézett közmédián kívánta reklámozni azt, hogy már négyszázezer aláírást gyűjtött össze a Varsói Szerződéshez való csatlakozásról szóló kezdeményezéséhez. Aztán az MTVA székházából Való Villa lett, Áky és Detty beköltöztek. Egyelőre csak gurulós bőröndökkel és túrahátizsákkal érkeztek, de jól látszik, hogy hosszabb távra terveznek, legközelebb Detty hozza az éjjeliszekrényét, Áky a vitaminos ládáját, jönnek a feng shui-tanácsadók is, hogy megmondják, hova kerüljenek a függönyök és az állólámpák. Az MTVA személyzete tehát jobb, ha felkészül erre.

Hírdetés

Az elkövetkezőkben egy szigorúan öt pontból álló javaslatot akarnak majd átadni az MTVA vezetőségének, amelyben módosítanák a képviselők jogállásáról szóló törvényt.

Az ötödik pontot Fekete-Győr András elhagyta.

Így vált egy drámai fordulat következtében a szelfibotellenzékből árnyékszékellenzék. Csak azt reméljük, hogy nem egyesítik a két elvet, és nem fogják Facebook Live-on közvetíteni a székelést magát, ami természetesen minden Országgyűlési Képviselőnek elidegeníthetetlen joga.

Megadja Gábor – www.888.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »