A szavazatokért cserébe eltűrik a bevándorló hátterűek tombolását?

Sokat érhet Hollandiában azoknak a bevándorló hátterű fiataloknak a szavazata, akik már megkapták az állampolgárságot. Kiszelly Zoltán szerint ez lehet az egyik oka annak, hogy a rendőrök nem léptek fel megfelelően az elmúlt hetek zavargásaiban résztvevő, főleg marokkói származású fiatalokkal szemben. Hozzátette, már olyan sok a migrációs hátterű állampolgár, hogy akár ők lehetnek a mérleg nyelve a jövő márciusi hollandiai választásokon – hangzott el az M1 Híradójában.

Letartóztatta a rendőrség az elmúlt hetek hollandiai zavargásainak egyik főszervezőjét – számolt be szombaton a Telegraf. A napilap úgy tudja, a fiatal közösségi oldalakon buzdított erőszakos támadásokra. Otthonában mobiltelefonokat foglaltak le.

A holland igazságügyi miniszter megerősítette, hogy az erőszakhullámmal összefüggésben több embert is őrizetbe vettek. Ferdinand Grapperhaus azt mondta: a zavargások nem tolerálhatók. Szerinte ugyanakkor a fiatalok csak a járványügyi intézkedések miatt lázadtak fel.

Arról viszont a politikus és a sajtó sem számolt be, hogy a randalírozók zömében migránsok.

Az utcai harcok másfél hete tartanak Hollandiában. Hágában kezdődtek, majd villámgyorsan továbbterjedtek más nagyvárosokba is. A bevándorlók csoportokba verődve gyújtogatnak és törnek-zúznak. A rendőrök pedig képtelenek megfékezni őket. Több olyan felvétel is készült, amelyen az látszik, hogy az egyenruhások elmenekülnek a helyszínről.

 A holland rendőrszakszervezet elnöke azt állítja, főként marokkói fiatalok a vandálok, de felsőbb utasításra nem emelhetik ki őket.

Hírdetés

Mark Rutte bevándoláspárti miniszterelnök korábban őrülteknek nevezte a zavargások résztvevőit, de azt is hozzátette, hogy nem keres magyarázatot a tetteikre.

A migránsok miatt Hollandiában és más nyugat-európai országokban is egyre feszültebb a helyzet. Látszik, hogy integrációjuk megbukott, nem akarnak dolgozni és semmibe veszik a törvényeket. Erről beszélt Kiszelly Zoltán az M1-en. A politológus úgy fogalmazott: most bosszulja meg magát az, hogy a bevándorlók állampolgárságot kaptak. De fellépni nem fognak ellenük, mert szavazatuk sokat ér.

A jövő márciusi holland választási eredmény ezen is múlhat, a bevándorláspártiaknak ugyanis szükségük van a migránsok támogatására ahhoz, hogy kormányon maradjanak.

Bakondi György az M1-en azt mondta: nagyarányú a bevándorlók száma az összlakossághoz képest Hollandiában és ők szítják a zavargásokat. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója emlékeztetett arra, hogy az Európai Bizottság belügyi biztosa nemrégiben kijelentette, senkit sem szabad kitoloncolni az Európába érkezettek közül.

Hollandia népessége az elmúlt időszakban évről-évre több tízezerrel nőtt, az érkezők jelentős része Európán kívülről jött. A bűnügyi statisztika is egyre lesújtóbb. Így 2019-ben 27 százalékkal nőtt a bevándorlók által elkövetett bűncselekmények száma Hollandiában.

Geert Wilders, a bevándolásellenes Szabadságpárt vezetője a zavargásokról közzétett videó mellé azt írta: ha 2021-ben a Szabadságpárt lesz a legerősebb Hollandiában, akkor „az összes bűnözőt kizavarja az országból a családjával együtt”.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »