A szaúdi légierő tagja gyilkolt az amerikai katonai bázison

A szaúdi légierő tagja gyilkolt az amerikai katonai bázison

A szaúdi légierő tagja volt az férfi, aki pénteken egy amerikai, floridai katonai támaszponton agyonlőtt négy embert, nyolcat pedig megsebesített. Az incidensre a Pensacola Tengerészei Légibázison került sor.

A támadót a kiérkező hatóságok lelőtték egy osztályteremben, a helyszínen belehalt sérüléseibe. Ez volt a héten a második halálos incidens egy amerikai katonai létesítmény területén.

A szaúdi férfi az USA és szövetségesei közötti, már hosszú ideje működő program keretében vett részt továbbképzésen Pensacolában. A támadás indítéka még nem ismert.

Hírdetés

A szaúdi uralkodó már egyeztetett Donald Trump amerikai elnökkel, és részvétét fejezte ki az elhunyt katonák családjainak. A hivatalos állásfoglalás szerint az uralkodó és „a szaúdi nép mélyen megdöbbent a barbár cselekedet szörnyűségén”, és „mélyen együtt érez az amerikai néppel” a veszteség miatt.

Szerdán egy tengerész lőtt le három civilt a Pearl Harbour katonai bázison, Hawaii-n. Ketten az áldozatok közül nem élték túl a sérüléseiket, a tengerész pedig önkezével vetett véget életének.

Reuters.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »