A szaúdi külügyminiszter Pakisztánban keres szövetségest „a közös kihívásokhoz”

A szaúdi külügyminiszter Pakisztánban keres szövetségest „a közös kihívásokhoz”

Adel Bin Ahmed Al-Jubeir szaúd-arábiai külügyminiszter csütörtökön elmondta, hogy Pakisztánban az egynapos látogatása során „a közös kihívásokról” tárgyalt a pakisztáni féllel.

A szaúd-arábiai külügyminiszter Pakisztánban találkozott Nawaz Sharif miniszterelnökkel és Raheel Shariffal, a pakisztáni hadsereg főnökével, valamint megbeszélést folytatott Sartaj Azizzal, aki a miniszterelnök nemzetbiztonsági és külügyi tanácsadójaként a külügyi tárca vezetője. – közölte a Kínai Nemzetközi Rádió.

Adel Bin Ahmed Al-Jubeir Iszlámábádban elmondta a média képviselőinek, hogy mindkét oldal lehetőségeket keres „a stratégiai partnerség elmélyítéséhez és a minden területen történő együttműködések fejlesztéséhez”.

Hírdetés

Nem sokkal megérkezése után a szaúd-arábiai külügyminiszter Rawalpindiben találkozott Raheel Sharif tábornokkal és „megbeszélést folytattak a regionális biztonsági helyzetről”, közölték katonai források.

A szaúdi külügyminiszter méltatta azokat a rendkívüli sikereket, amelyeket Pakisztán a terrorizmus elleni küzdelemben és a regionális stabilitás megteremtése terén elért, olvasható a pakisztáni hadsereg által a találkozóról kiadott közleményben.

Orientalista.hu


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »