A szaúdi királyi család tagjai Európába menekülnek egy esetleges iráni támadás elől

A szaúdi királyi család tagjai Európába menekülnek egy esetleges iráni támadás elől

 A szaúdi királyi család tagjai Rijád, Jeddah és Mekka repülőterein keresztül Európába utaztak – jelentette Az arab nyelvű Yemeni Press hírügynökség.

Korábban ugyanis a Rijádban lévő amerikai nagykövetség közleményt adott ki, melyben felhívta Szaúd Arábia figyelmét, hogy készüljenek fel egy esetleges iráni támadásra. Különösen az ország keleti részén.

Pénteken ugyanis az Egyesült Államok légiereje meggyilkolta Qasem Suleimani iráni tábornokot és Abu Mahdi Al-Mohandes iraki katonai vezetőt a bagdadi nemzetközi repülőtér közelében. Rajtuk kívül még öt iraki és öt iráni harcos esett el az amerikai támadás során.

Hírdetés

Az amerikaiak szerint ez válsz volt a december 31-én történt bagdadi amerikai követség elleni támadásra. A támadás azonban komoly felháborodást váltott ki Irakban és Iránban egyaránt, és az újonnan kialakult helyzetben úgy tűnik, hogy Washington szerepe jelentősen meggyengül Irakban.

A támadás után az iraki parlament döntött az országban állomásozó külföldi erők távozásáról és arra kötelezte a miniszterelnököt, hogy szólítsa fel az Egyesült Államokat csapatai kivonásának megkezdésére.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Fars News Agency)

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »