A szakember már tudja: ez lehet a koronavírus veszte

A szakember már tudja: ez lehet a koronavírus veszte

Szlávik János úgy érzi, hiába hangsúlyozza a nyilvánosságban, hogy a sima influenza tízszer annyi embert megölt, mint a koronavírus – idén.

Szlávik János infektológus, a Dél-pesti Centrumkórház főorvosa interjút adott az Újpest Médiának, amiben ama véleményének adott hangot, hogy Európa akár meg is úszhatja a komolyabb koronavírus-járványt. A HVG-n olvasható összefoglaló szerint a szakember azt mondta, ahogy melegszik az idő, a hasonló megbetegedéseknek nyomuk vész.

„Olyan sokat beszélünk róla, hogy az emberek már a pániktól félnek” – összegezte a koronavírus körül kialakult helyzetet Szlávik János, aki szerint ha bizonytalan is, hogy lesz-e világjárvány, félni nem kell tőle.

Úgy érzi, „hiába magyarázza”, hogy a koronavírus alig veszélyesebb, mint az influenza, az utóbbit az emberek már megszokták, ezért nem félnek tőle.

Hírdetés

A számok nyelvén: a jelenlegi influenzaszezonban csak az Egyesült Államokban 20 ezren haltak meg, míg a koronavírus áldozatainak száma világszerte 2700.

Aláhúzta, a koronavírus is elsősorban az idős, beteg emberekre veszélyes, akiknek valamilyen kísérő betegségük van, például szívbetegek, daganatos betegek, vagy magas vérnyomással küzdenek.

Mivel Magyarországon nincs koronavírusos beteg, Szlávik szerint megoldja a kérdést, hogy nem megyünk olyan helyre, ahol már ölt a vírus. Egyébként a megbetegedések helyszínére menve is segít a szájmaszk és a gyakori kézmosás, a fertőtlenítők ugyanis elpusztítják a koronavírust.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »