A szakadárok szerint lengyel zsoldosok érkeztek a Donyec-medencébe

Ukrán nacionalisták és lengyel zsoldosok érkeztek a Donyec-medencébe, a szakadár területek határvidékére – állította hétfőn Eduard Baszurin, a donyecki szakadárok népi milíciájának szóvivője.

Elmondása szerint: "az ukrán parancsnokság nem csupán megerősíti a Donyecki Népköztársaság melletti területen lévő csoportosulását, hanem ideológiailag motivált nacionalistákból álló támadócsoportokat alakít ki".

Baszurin hozzátette, hogy a hírszerzés olyan értesüléseket szerzett, amelyek szerint lengyel zsoldosok érkeztek az ukrán fegyveres erők műveleti övezetébe.

Hírdetés

Popasna település térségében két, egyenként legfeljebb 20 fős, különféle egyenruhát viselő fegyveres csoport jelenlétét észlelték. A felderítés során megállapították, hogy a szóban forgó személyek lengyelül beszélnek – fejtette ki a népi milícia képviselője.

A "Donyecki Népköztársaság" parancsnoksága szerint a lengyel zsoldosok feladata az lehet, hogy az ukrán erőkkel közös különleges műveleteket, célzott szabotázsakciókat és terrorcselekményeket hajtsanak végre. Ezeknek a célja "a létfontosságú létesítmények, a szociális infrastruktúra megbénítása és a helyi lakosság megfélemlítése".

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »