A svédek is azt kutatják, hol vadászhatott Semjén

A svédek is azt kutatják, hol vadászhatott Semjén

Már Svédország legnagyobb lapja, az Aftonbladet című újság is foglalkozik Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes skandináv luxusvadászataival. A lap cikke kiemeli, hogy a Magyar Nemzet által feltárt, titokban megrendezett kirándulások felvetik a korrupció gyanúját, ami igen csak rosszul jön a Fidesz-KDNP kormánynak az április 8-ai országgyűlési választások előtt. A svéd lap újságírói egyébként az általunk közölt fényképek alapján próbálták beazonosítani, hogy pontosan hol történtek a zsákmányejtések, de nem tudták megállapítani. 

Az Aftonbladet egy állatgondozót is megszólaltatott, ugyanis Svédországban a rénszarvasok háziállatnak minősülnek. A szakértő elmondta, hogy

ezeket az állatokat nem nehéz kilőni, hiszen megszokták az emberek jelenlétét, így nincs meg az az ösztönük, hogy távol tartsák magukat az emberektől.

A gondozó ezért feltette azt a kérdést is, hogy lehet-e egyáltalán vadászni háziállatokra. Hozzátette, ezzel szemben Norvégiában vad rénszarvasok élnek, amiket sokkal nehezebb elejteni, ott sokszor hosszú időn át kutatni kell az állatok után. 

Emlékezetes, lapunk nemrég számolt be arról, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes évek óta vesz részt svédországi luxusvadászatokon, amelyek költsége alkalmanként négy–öt millió forintnak megfelelő koronába kerül.

Hírdetés

A politikus összesen öt alkalommal, 2012-ben, 2013-ban, valamint 2015-ben, 2016-ban és 2017-ben vett részt rénszarvas- és jávorszarvas-vadászatokon.

A vadászatok árát minden bizonnyal növelte, hogy előfordult, a kormányfő-helyettesnek ki kellett bérelni egy egész szállodát, hogy magyarokkal semmiképp se találkozhasson.

http://mno.hu/

A legnagyobb szabású vadászatot tavaly ősszel tartották, amikor egy helikoptert is kibéreltek Semjénék számára, ami több mint 750 ezer forintba került egy órára. Erre a politikus annyit reagált a Facebookon: nem ő helikopterezett, hanem a jávorszarvas. Ráadásul később kijavította bejegyzését, miután megírtuk, hogy a helikopter nem egy jávorszarvast, hanem egy rénszarvast szállított a nyakánál fellógatva.

Nem mellékes, hogy a kirándulások költségeit minden alkalommal a túrákon szintén részt vevő Farkas József üzletember utalta át a szervezőknek. A vállalkozó érdekeltségei rengeteg állami megbízáshoz jutottak különösen 2010 után – vagyis a második Orbán-kabinet beiktatását követően –, és több mint 530 millió forintnyi európai uniós forrást is elnyertek. Ebből az összegből jutott pénz a Farkashoz köthető ráckevei, négycsillagos Kék Duna Wellness Hotelnek, és még többet kapott a szintén négycsillagos noszvaji Oxigén Hotel & Zen Spa. Utóbbi szálloda átadóján éppen Semjén Zsolt mondott beszédet.

Kedden szintén megszólalt az ügyben Semjén, aki azt állította, hogy nem mint politikus, hanem mint vadászati elnök vett részt a meghívásokon.

„Én meghívott voltam, a külföldi vadászatokra úgymond nincs anyagi keretem, és a feleségem sem engedné. Úgyhogy az a helyzet, hogy ha tisztességes, becsületes vadászemberek mint vadászt meghívnak, (…) nem mint politikust, hanem mint az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnökét (…), akkor én azt örömmel elfogadom.”


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »