A svéd turizmus összeomlik, a szállodákból menekültszállóvá alakulnak

Emlékszünk még azokra az időkre, amikor hónapokon keresztül mentek a cikkek a médiába arról, mennyire jó lesz a nyugati országoknak a bevándorlás? Hogy visszafordítják az elöregedő társadalmak demográfiai trendjét, és gazdasági fellendüléshez vezetnek?

A Bloomberg írja, hogy Németországban a bevándorlóknak köszönhetően növekedni fog a munkanélküliség idén, mert a migránsoknak évekbe telik, amíg megtanulják a nyelvet és elsajátítják a szükséges képzettségeket. Addig az állami költségvetést terhelik.

Mindeközben Svédországban a turizmust megfojtja a migránsválság, mert a szálláshelyek kellenek a menekülteknek.

Lena Larsson, a Smaland Tourism vállalat vezetője az SvD Naringsliv c. svéd lapnak nyilatkozva elmondta, hogy egyes településeken abszolút nem lesz szabad szállás.

Lundsbrunn faluban, ami a fürdőhelyeiről híres, 870 helyet foglaltak le az állam a migránsoknak. A falu teljes lakossága 887.

A Tärnaby nevű síparadicsomban leállították a felvonó üzemeltetését a turisták hiánya miatt.

Hírdetés

A Zerohedge értesülései szerint a turizmus évente 32 milliárd közvetlen dollár bevételt jelent Svédországnak, és további 12 milliárdra rúg az az összeg, amit a turisták elköltenek az országban tartózkodva. Ennek most vége.

Hogy milyen lényeges a turizmus a svéd gazdaság számára, azt az alábbi ábra is jól érzékelteti:

Pirossal a turizmusban dolgozók számának növekedése, kékkel az összes foglalkoztatottak számának alakulása.

Orientalista.hu – Jack Fall


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »