A svéd miniszterelnök megfenyegette a magyarokat

A svéd miniszterelnök megfenyegette a magyarokat

A svéd miniszterelnök közismerten bevándorláspárti politikus, aki Magyarországra is rá akarja kényszeríteni az illegális bevándorlókat, és meg akarja büntetni a magyarokat, mert nemet mondtak a kötelező betelepítési kvótára – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében Stefan Löfven svéd miniszterelnöknek Magyarország migrációs politikáját elmarasztaló nyilatkozatára reagálva.

A Dagens Nyheter című svéd balliberális országos napilap internetes felületén Stefan Löfven svéd miniszterelnök nyilatkozatában azt mondta: ha valaki nem kész arra, hogy felelősséget vállaljon, akkor annak ára kell, hogy legyen. „Ekkor nem lehet az EU támogatásaiból ugyanolyan módon részesedni, mint ma. Magyarország az egyik olyan tagállam, amely a legtöbbet kapja. És nem tartható, hogy az a tagállam, amely a legtöbb forrásban részesül az EU-tól, azt mondja, hogy nem, mi nem vállalunk felelősséget a migráció tekintetében.” 

Szijjártó Péter a nyilatkozattal kapcsolatban hangsúlyozta: Magyarország valódi felelősséget vállal az illegális bevándorlással kapcsolatban, hiszen a magyar kerítések védik Európa nyugati és északi részét is. Az uniós források pedig nem könyöradományok, hanem az uniós megállapodások alapján járnak Magyarországnak, amiért megnyitottuk a piacainkat a nyugat-európai vállalatok előtt, amelyek jelentős profitra tesznek szert Magyarországon – fűzte hozzá.

A külügyminiszter hangsúlyozta: a májusi választás tétje, hogy olyan politikusok kerüljenek az Európai Parlamentbe, akik biztonságot akarnak Európában és nem betelepítési kvótát, nem no-go zónákat, nem bandaháborúkat, nem növekvő bűnözést és nem terrorveszélyt. A svéd miniszterelnök már döntött, de nekünk is jogunk van dönteni – mondta Szijjártó Péter.

A kormánypártok reagálása

Elfogadhatatlannak nevezte Nacsa Lőrinc kereszténydemokrata országgyűlési képviselő hétfőn Budapesten, hogy a bevándorláspártiak ma már nyíltan fenyegetik a bevándorláselleneseket. A kormánypárti politikus a svéd miniszterelnök nyilatkozatára reagált újságíróknak. 

A Dagens Nyheter című svéd napilap internetes felületén Stefan Löfven svéd miniszterelnök azt mondta: ha valaki nem kész arra, hogy felelősséget vállaljon, akkor annak ára kell, hogy legyen. „Ekkor nem lehet az EU támogatásaiból ugyanolyan módon részesedni, mint ma. Magyarország az egyik olyan tagállam, amely a legtöbbet kapja. És nem tartható, hogy az a tagállam, amely a legtöbb forrásban részesül az EU-tól, azt mondja, hogy nem, mi nem vállalunk felelősséget a migráció tekintetében.” 

Hírdetés

Nacsa Lőrinc a kormánypártok álláspontját ismertetve azt mondta, a svéd miniszterelnök szerint meg kell büntetni Magyarországot, amiért nem fogad be migránsokat. Mára már ott tartunk, hogy a bevándorláspártiak nyíltan fenyegetik a bevándorláselleneseket, ami elfogadhatatlan – fogalmazott a politikus. 

A KDNP-s képviselő rámutatott: a bevándorláspártiak rá akarják kényszeríteni saját akaratukat minden európai nemzetre, minden európai országra. Rá akarják kényszeríteni a kötelező kvótát, a migránsok elosztását, és a gazdasági migráció legalizálását Európa minden állampolgárára. 

Ha a májusi EP-választásokon ezek a bevándorláspárti erők kerülnek többségbe, végre fogják hajtani ezeket a terveket – figyelmeztetett Nacsa Lőrinc, aki arra is kitért, hogy ezek az erők Európát bevándorlókkal akarják elárasztani, bevándorlóországokat akarnak létrehozni, úgy, ahogy ezt a svéd bevándorláspártiak a saját országukkal már megkezdték. 

A magyar emberek ugyanakkor korábban már többször is egyértelművé tették, hogy nem akarják, hogy Magyarország bevándorlóországgá váljon. Ezért a Fidesz-KDNP és Orbán Viktor miniszterelnök programjának egyik legfontosabb pontja, hogy egyetlen ország se legyen kötelezhető akarata ellenére migránsok befogadására – hangsúlyozta Nacsa Lőrinc. 

Arról, hogy 1,6 milliárd forintot adna a kormány a Magyar Katolikus Püspöki Konferenciának, hogy megvásárolja a Szent István házat Rómában, kérdésre azt mondta: magyar zarándokok százezrei látogatnak minden évben Rómába a keresztény ünnepkörhöz kapcsolódóan, és rengetegen szállnak meg ott. Örülni kell annak, ha egy ilyen értékes és rendkívül jó helyen lévő ingatlan magyar közösségi vagy egyházi tulajdonba kerül – foglalt állást.

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »