A svéd miniszterelnök elképesztő kijelentést tett

A svéd miniszterelnök elképesztő kijelentést tett

Levelet kaptam, megosztom önökkel:

Tisztelt Bayer Úr!

A jelenlegi svéd miniszterelnök, Stefan Löfven vasárnap egy választási TV-s vita keretében, teljesen szürreális párhuzamokkal a szexuális bűncselekményt elkövető migránsok tetteit bagatellizálta, és politikai ellenfelét támadta. Szerinte ez az egész téma, csak egy „#MeToo féle idiótaság”.

A következő történt:

A demokrata Jimmie Åkesson többször is szembesítette Löfvent azzal, hogy Svédországban 5-böl csak 1 migrációs hátterű nemi erőszaktevőt deportálnak, a többi 4 pedig maradhat.

Löfvennek válasz helyett ezt az abszurditást sikerült kinyögnie:

Hírdetés

„Åkesson, ha ennyire aggódik a nők miatt, miért akarja a munkások helyzetét rontani a munkaerőpiacon?”

A közönség termesztésen kinevette a miniszterelnököt, ami csak olaj volt a tűzre. Ezután Lövfen nem éppen szelíden, többször elcsukló hangon, agresszív gesztikulálások közepette arról kezdte el beszélni, hogy Åkessonnék kiszolgáltatnák a munkavállalókat a munkáltatóknak, mert lehetővé tennék, hogy bárkit bármikor kirúgjanak. Majd Åkessonak szegezte a kérdést, hogy szerinte ez nők érdekeit szolgája-e.

Åkesson egy ideig tűrt, majd finoman jelezte, ezek a vádak nem igazak, illetve kétszer is rákérdezett, mindennek mi köze a szexuális zaklatáshoz és a nemi erőszakokhoz.

Mire fel Stefan Löfvennek egy mondattal sikerült elbagatellizálni az erőszaktevők bűnének súlyosságát, mindemellett beleszállnia minden zaklatott/megerőszakolt nőbe, illetve a #MeToo kampányba is.

„Az egész vita egy #MeToo-ról szóló idiótaságba torkollik.”

Ezek után megállapíthatjuk, a svéd miniszterelnök szerint, ha valaki önként, a hírnévért, egy több millió dolláros vagy oszkár díjas filmszerepért megmasszírozza a szőrös rendezőt, miközben akár mondhatna nemet is, szóval a svéd miniszterelnök szerint ez ugyanaz, mint amikor „jó esetben” „csak” 2-3, de rossz esetben akár 5-20 fős szír agysebész csoport dönt úgy, hogy brutálisan letepernek egy éppen arra járó nőt. De a munkáltatók érdekeit is figyelembe vevő politikusok, és nemi erőszak tevők migránsok között húzott párhuzam is igen érdekes. Főleg, hogy az erőszaktevő migránsok tevékenységével foglalkozó diskurzus csak idiótaság a számára, miközben az igazi téma (ellenség) a munkásosztályt, és így a nőket is „kizsákmányoló” munkaadók ill. politikusok. Végül is egy munkahely elvesztés mennyivel elemibb és súlyosabb probléma, mint egy nemi erőszak, miközben félholtra vernek, akár meg is ölnek. 

Az eset már 4 napja történt, élő adásban ment le a svéd TV-ben, mégis teljes csend van. Se feminista tiltakozások, se PussyHat-ek, se #MeToo-k, se Spiegel cikk, se Times címlap, de még egy kis mezei 444 se jutott neki…

Most gondoljunk bele, mi lenne akkor, hogyha ez a mondat: „Az egész vita egy #MeToo-ról szóló idiótaságba torkollik.” Orbán Viktor, Babiš, Trump, Strache vagy Kurz stb. szájából hangzott volna el…


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »