A svéd baloldal felrobban az Orbán-gyűlölettől

A svéd baloldal felrobban az Orbán-gyűlölettől

Pár nap sokk után felébredt a baloldal szerte Európában. A Financial Times még különösebb kommentár nélkül hozta hétfői címlapján az Orbán Viktor által bejelentett példa nélküli magyar családtámogatási intézkedéseket, ám azóta helyreállt az egyensúly a baloldali térben.

Magyarországon is totális ellenzéki tanácstalansággal reagált a balliberális médiával kiegészült ellenzék, miként is támadják meg a megtámadhatatlant, Európában, ha napok múlva is, de rájöttek a „megoldásra”.

A Der Standard publicistája szerint Orbán családvédelmi akcióterve rasszista, s ahelyett, hogy a rendezett migrációról gondoskodna, a nők szerepét „szülőgéppé„ redukálja – írja az osztrák véleményvezér, aki szerint a javaslat nem csak rasszista, de függőségbe, adósságcsapdába taszítja a nőket.

A BBC World Service hétfő reggeli, 60 perces hírműsorában egy professzor asszony bizonygatta, hogy Nagy-Britannia is meg tudja oldani a demográfiai problémáit ilyen intézkedések nélkül, méghozzá azáltal, hogy a migráns családok gyermekszáma jóval magasabb, mint az őshonos briteké.

Ám mindez még messze nem minden. Hol másutt, mint Svédországban álltak az Orbán-gyűlölet élére, ahol egyenesen a szociális ügyi miniszter asszony, bizonyos Annika Strandhäll kelt ki a magyar állam családpolitikai akcióterve ellen.

„Riasztó, ami Magyarországon történik. Most Orbán azt akarja, hogy több »valódi« magyar gyerek szülessen. Ez a politika a harmincas éveket idézi” – reagált a Twitteren Annika Strandhäll svéd szociális ügyekért felelős miniszter.

Hírdetés

A szociáldemokrata politikus, aki feministának vallja magát, aggodalmát fejezte ki amiatt is, hogy „a hasonló politikák milyen hatással vannak arra az önállóságra, amiért a nők harcoltak” – idézi a Magyar Hírlap Annika Strandhällt. Ilyen és ehhez hasonló hangvételű tudósítások és publicisztikák születtek több svéd baloldali sajtóorgánumban is. Némi ízelítő ezekből a fenti cikkekben megtalálható gondolatokból.

Svédországban maximális fokozatra kapcsolták az idiotizmust, ami persze a szívük joga. Az viszont már nem, hogy a saját téveszméiket másokra – jelen esetben ránk – is rá szeretnék erőszakolni.

Mert ahhoz lesz egy-két szavunk nekünk is.

Teveli Zoltán – www.magyarnemzet.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »