A súlyos bírói tévedés után következményeket vár a Liverpool – videó

A súlyos bírói tévedés után következményeket vár a Liverpool – videó

Szoboszlai Dominik klubja, az FC Liverpool vizsgálja a rendelkezésére álló lehetőségeket azután, hogy súlyos videóbírós (VAR) hiba miatt megfosztották egy szabályos góltól a szombati, Tottenham Hotspur elleni angol futballbajnoki mérkőzésen.

A találkozót az utolsó percben esett öngóllal a házigazda londoniak nyerték 2–1-re, a Vörösök két kiállítás miatt kilenc emberrel fejezték be a küzdelmet.

A vendégek már emberhátrányban voltak, amikor Luis Diaz a 34. percben – 0–0-s állásnál – szabályos gólt szerzett, a bíró azonban les miatt ezt nem adta meg és a VAR sem avatkozott közbe. Később kiderült, azért, mert a videószobában azt hitték, a pályán gólt ítélt a játékvezető, és egyértelmű volt a helyzet, így jelezték, hogy nem írják felül a döntést. A játékvezetőket, a mérkőzések hivatalos közreműködőit tömörítő szervezet (Professional Game Match Officials Limited, PGMOL) elismerte, hogy

„jelentős emberi tévedés” történt.

A Liverpool közleményt adott ki az esettel kapcsolatban, amiben többek között elfogadhatatlannak nevezte ezt a minősítést, és az ügy megnyugtató lezárása érdekében részletes vizsgálatot szorgalmazott. Álláspontja szerint egy súlyos VAR-hiba miatt nem alkalmazták megfelelően a szabályokat, ami megingatta a sport integritását.

Liverpool Football Club acknowledges PGMOL’s admission of their failures last night.

It is clear that the correct application of the laws of the game did not occur, resulting in sporting integrity being undermined.

Hírdetés

— Liverpool FC (@LFC) October 1, 2023

A klub úgy véli továbbá, az eseményeket teljesen átláthatóan ki kell vizsgálni, mert ez a jövőre vonatkozóan is nagy hatással lehet, és minden egyesületet érint.

Our unbeaten run continues ?

? Highlights: Spurs 2-1 Liverpool pic.twitter.com/ULQvMw2ubQ

— Tottenham Hotspur (@SpursOfficial) September 30, 2023

A mérkőzésen történtekre Szoboszlai Dominik is reagált, Instagram-oldalán annyit írt: „Még mindig nem jutok szóhoz, de lépjünk tovább!”

Hét forduló után a Tottenham a második helyen áll a Premier League-ben, egy ponttal lemaradva az éllovas Manchester Citytől, míg a Liverpool a negyedik egy ponttal a Spurs és az Arsenal mögött.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »