A Stop Soros törvénycsomag tabukat döntöget

A Stop Soros! törvénycsomag a nemzetközi civilszervezetek működését korlátozó rendelkezései tabukat döntögetnek – erről beszélt Tóth Norbert nemzetközi jogász, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem kutatója, az Alapjogokért Központ munkatársa az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Nehéz korlátok közé szorítani a hidegháború időszakában létrejött nemzetközi civil szervezetek működését, szinte tabuvá váltak, az a kép alakult ki, hogy az államok nem nyúlhatnak hozzájuk, sokkal többet megtehetnek, mint az állami szervek – mondta.

Hírdetés

A migráció kapcsán az államok érdeke konfrontálódott ezeknek a szervezeteknek az érdekeivel. A nemzetközi civilszervetek például emberek belépését segítik államokba, ami könnyen átcsúszhat embercsempészetbe – jegyezte meg Tóth Norbert.

A legnagyobb kérdés, hogy ki kiért felelős: míg az államok elsősorban állampolgáraikról akarnak gondoskodni, addig ezek a szervezetek emberiségben, nemzetekfelettiségben gondolkodnak, és egyfajta globális kormányzásban vesznek részt – fűzte hozzá.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »