A Starbucks mostantól nemváltó műtétek finanszírozására fordítja bevételét

A Starbucks mostantól nemváltó műtétek finanszírozására fordítja bevételét

A Magyarországon is megtalálható Starbucks nemzetközi kávéházlánc amerikai központjának bejelentése szerint mostantól átvállalják minden munkavállalójuk nemváltó műtétjének a költségeit, azaz minden barista és felszolgáló ingyen és bérmentve cserélheti le a nemi szervét, nemi identitását – vagy éppenséggel mindkettőt.

Nagy valószínűséggel többe fog kerülni mától egy bögre sztárbákszos hipszter, vegán, szójatejes latte macchiato, miután az LMBTQ-lobbi nyomására a világ egyik legnépszerűbb kávéházlánca bejelentette, minden munkavállalójuk számára átvállalja a nemváltásukhoz szükséges költségeket. A Starbucks bejelentése szerint erre azért van szükség, mert a legtöbb jelölt átváltozását csak részben – azaz pusztán az érdemi beavatkozásokat – támogatják az egészségbiztosítók, ám az utólagos, kozmetikai kezeléseket már nem.

A magyarországi Starbucks is deklaráltan “ember- és melegbarát”. Szavaik szerint:

“büszkék vagyunk arra, hogy egy olyan szervezethez csatlakoztunk, melynek alapvető értéke a nyitottság, mások feltétel nélküli elfogadása, etnikumra, vallásra, szexuális identitásra való tekintet nélkül. Ezek olyan alapelvek, melyek egyben a Starbucks vállalati értékei is, a hétköznapi működésünkbe kódoltak. Ettől eltérni nem tudunk és nem is akarunk!”

Hírdetés

Az pedig szerintük nyilvánvaló, hogy egy transzgender akkor igazi transzgender, ha nemcsak a nemi szervét cserélte le, hanem átesett az összes hormonterápián, az arcátalakításon, hajátültetésen stb. Mi több, a Starbucks még azt is magára vállalta, hogy azoknak, akik még nem találták meg az átalakulásukat levezénylő szakembert, segít orvost találni.

Tekintettel arra, hogy nemcsak az Egyesült Államokban, hanem világszerte statisztikailag szinte kimutathatatlan a transzgenderek száma, az ember joggal feltételezi, hogy az efféle szürreális döntéseket nem a “piaci” igény szülte. Aki erre gyanakszik, nem jár messze az igazságtól, ugyanis az egyesült államokbeli Minnesotában található Starbucksot nemrég beperelte egy vendég, pontosabban egy transzgender férfi (eredetileg nő – a szerk.), miután állítása szerint a kávéház személyzete diszkriminatívan bánt vele, azt sugallva, hogy ő “nem igazi férfi”. 

888.hu

The post A Starbucks mostantól nemváltó műtétek finanszírozására fordítja bevételét appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »