A Srí Lanka-i katolikus közösség tagjaival ünnepeltek szentmisét Aradon

A Srí Lanka-i katolikus közösség tagjaival ünnepeltek szentmisét Aradon

A Srí Lanka-i katolikus közösség tagjai számára mutatott be szentmisét július 7-én, vasárnap 9.30-kor az arad-ségai plébániatemplomban és 17 órakor a temesvári Szent György-székesegyházban szingaléz nyelven Dominiyan Francis Fernando atya. Az arad-ségai liturgiáról Király Árpád főesperes, plébános írt beszámolót, melyet szerkesztve közlünk.

Július 7-én, vasárnap a Srí Lanka-i római katolikus vendégmunkások számára mutatott be ünnepi szentmisét a Srí Lanka-i származású Dominiyan Francis missziós lelkipásztor, aki jelenleg Olaszországban végzi a tanulmányait.

Öt Sri Lanka-i személlyel érkezett az arad-ségai plébániatemplomba, akik orgonáltak, énekeltek és lelkesítették az aradi vendégmunkásokat.

A Srí Lanka-i hívek Arad város egész területéről érkeztek és megtöltötték a templomot. Több mint száz személy vett részt az ünnepi szentmisén; együtt örültek, énekeltek, és a szentmisét nagy áhítattal élték át, hallgatták anyanyelvükön.

Hírdetés

„Szívesen adtunk otthont templomunkban a Srí Lanka-i testvéreinknek, mivel Jézus szeretete nem ismer határokat, sem pedig nyelveket – írta beszámolójában Király Árpád főesperes, plébános. – Öröm számunkra, hogy ez az út folytatódni fog, mivel Dominiyan Francis közölte, hogy a tervei szerint karácsonykor két napot fog Aradon tölteni a hívek körében.”

Az arad-ségai hívek közül néhányan szívesen és imádságos lelkülettel vettek részt a szentmisén. A templom gondnoka úgy fogalmazott: annak ellenére, hogy nem értettük a nyelvet, mégis átéreztük az örömet, amellyel a hívek részt vettek a szentmisén.

Forrás és fotó: Temesvári Római Katolikus Egyházmegye  

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »