A spanyolok által küldött fegyverekkel sem voltak elégedettek a kijevi zsidók – még a teherautókat is lenyúlták volna

A spanyolok által küldött fegyverekkel sem voltak elégedettek a kijevi zsidók – még a teherautókat is lenyúlták volna

Azt fontolgatja a spanyol kormány, hogy 10 darab Leopard 2A4-es harckocsit és 20 M113-as páncélozott szállító harcjárművet ajánl fel az ukrán fegyveres erők részére – írja a spanyol Info Defensa haditechnikai magazin.

Volodimir Zelenszkij elnök kérésének eleget téve azt tervezi a spanyol kormány, hogy raktáron lévő harci járműveket bocsát Ukrajna rendelkezésére. A tárgyalások már folynak egy ideje, végleges döntés azonban még nem született az ügyben.

Hírdetés

A spanyol lap információi szerint a harci járműveket még fel kellene újítani az átadás előtt, amit az Európai Unió által Ukrajnának nyújtott anyagi támogatások igénybevételével végeznék spanyol vállalatok, "az ukrán kormány jóváhagyásával".

A spanyol fegyveres erők összesen 53 Leopard 2A4 harckocsit tárolnak raktáron anyagi indokok miatt, a hadrendben tartott Leopardokat már modernizálták. A háború kitörésekor Spanyolország kézifegyvereket, páncéltörőket, lőfegyvereket és tüzérségi eszközöket is szolgáltatott Ukrajnának, az Info Defensa információ szerint azonban

konfliktus alakult ki a két kormány között amiatt, mert Kijev nem volt megelégedve a leszállított fegyverek mennyiségével, valamint azzal, hogy a szállítást biztosító teherautókat nem tarthatták meg.

(Info Defensa – Index nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »