A soviniszta Korčok nekiment Kövérnek a kitelepítések és a Beneš-dekrétumok miatt

A soviniszta Korčok nekiment Kövérnek a kitelepítések és a Beneš-dekrétumok miatt

Nyitókép: Szinghoffer Mátyás

Alig telt el néhány nap és Ivan Korčok (SaS-jelölt) szlovák külügyminiszter nekiment Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének.

A soviniszta szlovák politikus reakciójának apropóját a magyar Országgyűlés elnökének somorjai látogatása szolgáltatta, aki Somorjáról Kitelepített Magyarok Emlékművének átadásán mondott beszédet.

Hírdetés

Kövér a somorjai emlékműnél mondott beszédében a történelmi múlt máig megoldatlan problémáira hívta fel a figyelmet a kitelepítések és a Beneš-dekrétum kapcsán. Kövér beszédéről ITT írtunk bővebben, a cikkben pedig a teljes beszéd is visszanézhető.

Ivan Korčok mai Facebook-bejegyzésében rosszallását fejezte ki, és arra kérte a legfőbb magyar közjogi méltóságokat, hogy tartsák tiszteletben a Szlovák Köztársaságot, és a történelmi eseményekkel Szlovákiát tiszteletben tartva foglalkozzanak.

Korčok szerint Budapest részéről folyamatosan üzeneteket és felvilágosításokat hallunk a közös történelmünkkel kapcsolatban. A szlovák külügyminiszter határozottan elutasítja, hogy Magyarország második legfőbb közjogi méltósága Szlovákiában prezentálja a saját történelemlátását.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »