A Soros-horda megijedt a líbiai parti őrség „fenyegető magatartásától"

Az Orvosok Határok Nélkül (MSF) „segély”szervezet szombaton bejelentette, hogy felfüggeszti a migránsok „mentését” szolgáló misszióját a Földközi-tengeren. Loris de Filippi, az MSF olaszországi vezetője a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva azzal indokolta a döntést, hogy a segélyszervezet fenyegetve érzi magát a líbiai parti őrségtől, és az olasz kormány politikája is megnehezíti munkájukat.

„Azért függesztjük fel tevékenységünket, mert az a benyomásunk, hogy komolyan kell venni a líbiai parti őrség fenyegető magatartását (…), és nem tehetjük ki semmilyen veszélynek munkatársainkat” – magyarázta Filippi.

Hírdetés

Mint ismeretes, a líbiai hatóságok bejelentették, hogy kitiltják az NGO-k hajóit az észak-afrikai ország partjai mentén létesített, 97 tengeri mérföld szélességű „kereső- és mentősávból”. Az Orvosok Határok Nélkül elutasította, hogy aláírja az olasz kormány által kidolgozott magatartási kódexet, amelyet több más „segély”szervezet elfogadott.

A magatartási kódex értelmében a segélyszervezetek hajói nem léphetnek be Líbia felségvizeire, semmilyen módon, még fényjelekkel sem jelezhetnek a tengeren haladó hajóknak, és folyamatosan nyomon követhetőnek kell lenniük. Az olasz kormány azért dolgozta ki a kódexet, mert végre ráébredt, hogy a „segély”szervezetek az embercsempészek tevékenységét segítik.

(MTI nyomán)


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »