A sokszínű oktatás az idei Szabadkai Nyári Akadémia témája

A sokszínű oktatás az idei Szabadkai Nyári Akadémia témája

Több mint száz vajdasági pedagógus részvételével zajlik a 28. Szabadkai Nyári Akadémia. A rendezvény során az óvónők, tanítók és tanárok több nevelési és oktatási témájú előadást hallgathatnak meg.

160 pedagógus érkezett hétfőn délelőtt a szabadkai Városházára, a 28. Nyári Akadémia megnyitójára. Korek Mónika palicsi óvópedagógus évek óta rendszeres résztvevője az eseménynek. „Mindig azt nézik, hogy mi a legjobb a gyereknek, erről beszélgetünk itt, mi levonjuk a tanulságot, tudunk belőle tanulni és így mi is a legjobbat tudjuk adni a gyerekeknek.”

Sokszínű oktatás az idei akadémia címe, hiszen a pedagógusnak sokoldalúnak kell lennie ahhoz, hogy a diákokat motiválja és az érdeklődésüket fenntartsa, ebben nyújt segítséget az akadémia – mondta De Negri Ibolya, az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesületének elnöke, az esemény szervezője. „Nagyon sok változás történik napjainkban az oktatás-nevelés területén, pedagógusaink nagyon sok kihívás előtt állnak, mi szeretnénk őket útba igazítani, új ismereteket, új szakmai módszereket bemutatni számukra.”

A hallgatók vajdasági és magyarországi szakemberek előadásain vehetnek részt.

Dr. Balatoni Katalin, köznevelési helyettes államtitkár, Magyarország:„Legfőbb cél az, hogy megismertessük az itt dolgozó pedagógusokkal azokat az innovációkat, amelyeket ők fel tudnak használni, hogy egyben tartsuk őket, hogy közösségi élményt kapjanak és az aktuális kérdésekről egyeztessünk, közös irányokat és célokat jelöljünk ki.”

Az oktatás három napon át, hat szakcsoportban zajlik a Nyári Akadémián, Szabadkán. A rendezvény egy magyarországi tanulmányúttal zárul csütörtökön.

Forrás: PannonRTV

The post A sokszínű oktatás az idei Szabadkai Nyári Akadémia témája appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »