A sógorok minden áron vissza akarják toloncolni hozzánk a migránsokat

MTI nyomán

Ausztria szemmel láthatóan nem tett le arról, hogy a területükön feltorlódott tömeg egy részét Magyarországra toloncolják vissza. És ettől a kvótareferendum sem véd meg minket.

Közös, regionális együttműködésben megvalósuló európai határvédelemre van szükség, míg nem születik hatékony és együttes európai védelmi politika – jelentette ki Hans Peter Doskozil, osztrák védelmi miniszter a Die Presse című osztrák napilap vasárnapi számában megjelent interjújában.

Doskozil szerint ugyanakkor  meg  kell  állapodni Magyarországgal a dublini egyezmény alkalmazásáról, és arról, hogy

Magyarországra visszaküldhetők

legyenek a menekültek.

A tárcavezető hangsúlyozta a Magyarországgal való együttműködés fontosságát, hiszen szerinte a válság enélkül nem megoldható.

Hírdetés

Nézete szerint nincs értelme annak, hogy Ausztria a külső európai határok védelmel érdekében rendőröket és katonákat küldjön Magyarországra, miközben néhány száz kilométerrel távolabb saját határait kell megvédenie.

A miniszter közölte, hogy csütörtökön a magyar és az osztrák védelmi, illetve a belügyi tárca vezetői a szerb-magyar határon találkozót tartanak. Közvetve reményét fejezte ki, hogy jközeledhetnek az álláspontok.

Doskozil szerint amennyiben Magyarországgal létrejön az együttműködés a visszatoloncolás és a külső határvédelem lehetőségeiről, úgy a következő lépés már a menekültek európai elosztásának kérdése lehet. Ez utóbbiról tartanak népszavazást hazánkban október 2-án. A dolog pikantériája azonban az, hogy a dublini egyezmény – amelyet Orbánék körmük szakadtáig védtek a tavalyi válság hónapjaiban – ételmében történő visszatoloncolásokra ennek a referendumnak az eredménye

nem vonatkozik

majd.

A magyar-szerb és a magyar-horvát határon július elején bevezetett új magyar határőrizeti rendszerre vonatkozó újságírói kérdésre válaszolva a tárcavezető úgy fogalmazott: az unió által meghatározott elvekhez Magyarországnak – csakúgy mint az összes többi országnak – tartania kell magát.

A varsói NATO-csúccsal kapcsolatban a párbeszéd fontosságát hangsúlyozta és arról beszélt, hogy Európa nem lehet biztonságos Oroszország nélkül.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »