A sógorok meghátráltatták a Lidlt – A libsik bocsánatot kértek a kereszteltávolításért

A sógorok meghátráltatták a Lidlt – A libsik bocsánatot kértek a kereszteltávolításért

A világhálós fórumokon nálunk is közbeszéd tárgya volt, hogy Ausztriában a Lidl nevű áruházlánc az általa tartott Görög hét „tiszteletére” egyszerűen eltüntette az Epidanous nevű árucikk csomagolásáról a kereszteket. Osztrák hazafiak tiltakozó aláírásgyűjtésbe kezdtek a multi észhez térítésére, ami végül is sikerrel járt. A Lidl tulajdonosa bocsánatot kért a keresztek eltüntetéséért, ám egyelőre az még nem világos, hogy visszahelyezik őket, vagy egészen más csomagolásban kínálják majd az árucikket.

A PatriotPetition.org nevű közösségi fórum, amelynek jelszava a Mi vagyunk a nép! (Wir sind das Volk!) aláírásgyűjtéssel hátráltatta meg a Lidl nevű multit. Az említett hazafias fórum röviddel ezelőtt örömmel közölte, hogy a Lidl Ausztria fennállása óta első ízben kért bocsánatot az állampolgároktól. A tiltakozás oka a Magyarországon is nagy port felvert kereszteltüntetés volt. Mint ismert, a banda az Epidanous nevű árucikkéről egyszerűen leretusálta a csomagolást díszítő képen látható kereszteket. „A Lidl ne távolítsa el a kereszteket a csomagolásról!” című tiltakozó petíciót már 11 ezer 800-an írták alá, amikor a multi bocsánatot kérve meghátrált.

Hírdetés

Az osztrák hazafias kezdeményezés szervezői közölték: egyelőre nem világos, hogy a Lidl ezek után a kiretusált kereszteket visszahelyezi a csomagolás képeire, vagy egy egészen más díszítéssel hozza forgalomba az említett árut. Az aláírásgyűjtést a PatriotPetiton.org folytatja annak érdekében, hogy a Lidl a jövőben ne merészelje megalázó módon eltüntetni a kereszténység és a nyugati kultúra ismertető jeleit. Mindenesetre a Lidl tulajdonosa, Dieter Schwarz megígérte, hogy a jövőben nem kerül sor a kereszt eltüntetésére.

H. J. – Kuruc.info

Korábban írtuk: Ez ám a sokszínűség és vallássemlegesség: cenzúrázza a keresztet a Lidl


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »