A Smithsonian Intézet elhatárolódott Bill Cosbytól

A Smithsonian Intézet elhatárolódott Bill Cosbytól

A Smithsonian afrikai művészeti kiállításán látható Bill Cosby-gyűjteményt a múzeum jelzéssel látta el szerdán, amelyben leszögezte: az intézmény nem Cosby előtt tiszteleg a kollekció bemutatásával, hanem a kiállított művek alkotói előtt.

A National Museum of African Art fennállásának 50. évfordulóját ünneplő tárlat mintegy harmadát Bill Cosby és felesége, Camille Cosby afrikai–amerikai művészeti gyűjteménye teszi ki, a további kétharmadot a múzeum saját gyűjteményéből válogatták össze. A Cosby-házaspár négy évtizede gyűjti afroamerikai művészek alkotásait, ezek legjavát először láthatja a közönség kiállításon.

Hírdetés

A 78 esztendős amerikai színész-komikust tavaly több mint egy tucat nő vádolta meg azzal, hogy szexuálisan zaklatta őket. Ennek hatására számos vállalat és egyetem elhatárolódott Cosbytól, és a kiállítás miatt a Smithsoniant is érték kritikák.

Bár egyelőre vádat nem emeltek Cosby ellen, a színész a bírósági dokumentumok szerint elismerte, hogy drogot adott a nőknek, akikkel szexuális kapcsolatot akart létesíteni.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »