A Smer-SD támogatná Pellegrini indulását az államfőválasztáson

A Smer-SD támogatná Pellegrini indulását az államfőválasztáson

Ha Peter Pellegrini házelnök, a Hlas-SD elnöke indul az államfőválasztáson, a Smer-SD teljes körű támogatásával számolhat. „Itt nincs mit mérlegelni, mindenben támogatjuk” – jelentette ki a TASR hírügynökségnek adott interjúban Robert Fico kormányfő, a Smer-SD elnöke.

Azt is megerősítette, ebben az esetben a Smer-SD nem is gondolkodna azon, hogy saját jelöltet indítson, Pellegrini döntésére várnak.

Úgy látja, támogatása a Smer részéről logikusan következik abból, hogy e két pártnak áll a legközelebb egymáshoz az értékrendje.

Hírdetés

„Pontosan ahogy a kormányalakításkor mondtunk, hogy ennek a két pártnak az együttműködése lehet a legjobb alap a kormány létrehozásához, most a Smer összes támogatójának azt fogjuk javasolni, hogy Peter Pellegrinire szavazzon. Persze a végső döntést a választók hozzák meg” – hangsúlyozta Fico.

Eddig Ján Kubiš és Ivan Korčok volt külügyminiszterek, valamint Beáta Janočková, a Kirekesztett Szülők Jogaiért Kezdeményezés alapítója jelentette be, hogy indul a választáson. Marta Čurajová aláírásokat gyűjt, hogy polgári jelöltként induljon.

Forró Krisztián, a parlamenten kívüli Magyar Szövetség elnöke is közölte, hogy indul az államfőválasztáson. Elnökjelöltként felmerült Štefan Harabin volt igazságügyi miniszter, a Legfelsőbb Bíróság volt elnökének neve is.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »