A Smer és a Republika nem vesz részt a Markíza választások előtti vitaműsoraiban

A Smer és a Republika nem vesz részt a Markíza választások előtti vitaműsoraiban

A Smer-SD és a Republika párt elutasítja a részvételt a Markíza televízió választások előtti vitaműsoraiban.

Kétségbe vonják a televízió objektivitását és pártatlanságát. A Markíza kijelentette: minden hír- és publicisztikai műsorát szigorúan megszabott szerkesztőségi szabályok alapján készíti – tényeken kell alapulniuk, objektívnek és pártatlannak kell lenniük, összhangban kell lenniük a törvényekkel, és tiszteletben kell tartaniuk az emberi jogokat.

A Smer-SD nem akar részt venni a választások előtti vitákban, amíg a Markíza nem tér vissza az országos médiához méltó rendes munkához.

A Markíza TV egyes szerkesztőinek és műsorvezetőinek a munkáját az elmúlt három évben inkább a politikacsinálás és a részrehajló félretájékoztatás jellemzi, mintsem az objektivitás és a pártatlanság, amit a műsorterjesztésről szóló törvény előír

– jelentette ki a párt.

A Republika a televízió elfogultságáról és a műsorvezetők részrehajlásáról beszél.

Hírdetés

Míg a Markíza nem lesz normális, nem fogunk oda járni

– állapította meg Milan Urík, a mozgalom vezetője a közösségi oldalán.

A Markíza televízió kijelentette:

a Na telo vitaműsorba minden releváns politikai tömörülés képviselőit meg szokta hívni, elsősorban parlamenti pártokat, mégpedig úgy, hogy a műsor mindig kiegyensúlyozott legyen.

A műsorvezető szigorú elfogulatlansággal vezeti a beszélgetést. A célunk, hogy a néző minél több fontos információhoz jusson

– állapította meg a televízió.

A választások előtti viták során a Markíza minden választásokon induló pártnak teret akar adni. A vitákra a Focus és az AKO ügynökségek legutóbbi választási preferenciákkal kapcsolatos felmérései alapján hívja őket. Hozzátette: a projektet a Médiaszolgáltatási Tanács is jóváhagyta.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »