A Smer “békekormány” létrehozására szólította fel a Hlast

A Smer “békekormány” létrehozására szólította fel a Hlast

A Robert Fico vezette Smer-SD ellenzéki párt reagált a kormány pénteki döntésére, melynek értelmében 13 szlovák MiG-29-es vadászgépet küldenek Ukrajnába.

„Ez a döntés jelentősen megváltoztatta a politikai térképet. Az emberek hihetetlenül megrémültek, félnek” – mondta Fico mai közleményében.

A Smer pártelnöke ismét jelezte, hogy a társadalomban aggodalomra ad okot, hogy Szlovákia a katonai segélyeken kívül embereket is küldhet Ukrajnába. Elmondása szerint a párt illetékesei megegyeztek abban, hogy ilyen forgatókönyv esetén a párt ugyanúgy viselkedik, mint Irak esetében, ahol Fico-kormány kivonta csapatait az országból.

Ezzel összefüggésben azonban meg kell jegyezni, hogy a jelenlegi kormány képviselői nyilvánosan nem tárgyaltak egy ilyen lépés lehetőségéről. A Smer vezetője ugyanakkor idén február eleje óta hirdeti ezt a megalapozatlan tézist.

Hírdetés

Fico amellett, hogy bírálta a kormányt, a mai videóban felhívást intézett a parlamenten kívüli Hlas párthoz is, amelyet Peter Pellegrini vezet.

  „Elsősorban a volt kollégáinkhoz szólunk a Hlasban. Adjunk garanciát Szlovákia lakosságának, hogy közösen olyan kormányt hozunk létre, amely nem engedi, hogy folytatódjon az, amit ma az ukrajnai háború kapcsán látunk”

– mondta-

„A békekormány gondolata sokkal fontosabb annál, hogy a kormány jobbra vagy balra menjen” – jelentette ki Fico. Hozzátette: a polgárok tartanak a legújabb fejleményektől, és garanciákat követelnek, hogy a következő kormány “békés” legyen.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »