A Sme rodina a Koalíciós Tanács összehívását kérte. Kétségeik vannak Mikulec személyével kapcsolatban

A Sme rodina a Koalíciós Tanács összehívását kérte. Kétségeik vannak Mikulec személyével kapcsolatban

Nyitókép: SITA/Diana Černáková

Boris Kollár, a Sme rodina a parlament elnöke a Koalíciós Tanács összehívását kérte, ugyanis kétségeik vannak Roman Mikulec (OĽANO) belügyminiszterrel és a Peter Kovařík rendőrfőkapitánnyal szemben.

Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter meggyőződése szerint mindketten olyan messzire mentek, amit már nem lehet a szőnyeg alá söpörni.

Peter Pčolinský, a Sme rodina frakcióelnöke szerint Kovařík és Mikulec is olyan messzire ment, ami miatt le kellene mondaniuk. Hozzátette, Mikulec nem élvezi a Sme rodina bizalmát.

 „Nem tudom elképzelni, hogy a mostani kormánykoalíció, amelyet azért választottak meg, hogy visszaállítsa az igazságszolgáltatás Szlovákiában, hirtelen a „mindent a szőnyeg alá söprünk“ hozzáállással szeretné folytatni a pályafutását. Véget kell vetnünk annak, hogy az ellenzék folyamatosan a szemünkbe nevetve azt mondja, egy újabb emberetek nem tud megbirkózni a belügyi tárcánál a feladatával“

Hírdetés

– jegyezte meg Krajniak.

Pčolinský azt is kiemelte, hogy a koalíciós partnerek nem is jelezték nekik, hogy blokkolni fogják a Mikulec leváltására irányuló rendkívüli ülést. Szerinte a partnerek féltek a szavazás eredményének kimenetelétől, ezért blokkolták a rendkívüli ülés összehívását.

Miután a parlament üléstermében nem maradt elegendő képviselő, az ellenzék által összehívott, a Mikulec leváltását célzó parlamenti ülést hétfő reggelre napolták.

Krajniak egyúttal azt is hozzátette, nem gyanúsítja Mikulecet azzal, hogy közvetlen parancsokat adna a nyomozás meghiúsítása érdekében, de az az érzése, hogy ez hónapokon át zajlott, é snem lett alalposan kivizsgálva.

Teraz.sk/Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »