A Shell megkongatta a vészharangot

Radikális forgatókönyvet ismertetett a Royal Dutch Shell a klímaváltozás megállítására. Az olajóriás szerint szerint a világnak 2070-re kellene elérnie a karbonsemleges állapotot, vagyis gyakorlatilag nullára csökkentenie a globális szén-dioxid-kibocsátást – írja az Agrárszektor.hu.

A Shell héten ismertetett „Sky” című kiadványa kizárólag arra fókuszál, hogy egy, a Párizsi Klímaegyezmény céljait teljesítő világot mutasson be – írja az Agrárszektor.hu.

Magyarán, az olajtársaság egy olyan forgatókönyvet ismertet, amelyben a Föld országainak sikerül „jócskán” 2 Celsius-fok alatt tartaniuk a globális átlaghőmérséklet emelkedését az iparosodás előtti szinthez viszonyítva.

Hírdetés

A jelentés szerint a katasztrofális mértékű klímaváltozás elkerüléséhez a 21. század végéig maximálisan elfogadhatónak vélt 2 fokos felmelegedés akkor tartható, ha 2070-re a világ szén-dioxid-kibocsátási mérlege nullára csökken.

A prognózis szerint eddigre jelentősen megcsappan majd fő terméke, az olaj iránti globális kereslet, miután a szállításban és közlekedésben az elektromos és a hidrogén hajtás dominanciája fog kialakulni.

A jelentés hitelességét növeli, hogy azt egy nagy nemzetközi olajvállalat tette közzé, amelynek elvileg elemi érdeke a klímaváltozás fő okozójának tartott fosszilis energiafogyasztás fenntartása.

 


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »