A Sepsi-SIC a döntőért, a KSE az 5. helyért játszik (Női kosárlabda, Nemzeti Liga)

A Sepsi-SIC a döntőért, a KSE az 5. helyért játszik (Női kosárlabda, Nemzeti Liga)

Vasárnap folytatódik a rájátszás a háromszéki csapataink számára: a női kosárlabda Nemzeti Liga elődöntőjének első meccsén a címvédő Sepsi-SIC 19 órától a Bukaresti Rapid együttesét fogadja, míg az 5. helyért harcban lévő Kézdivásárhelyi SE délután kettőtől a Kolozsvári U vendégeként lép pályára. A párharcok az egyik fél két győzelméig tartanak, a második meccset április 6-án, a har­madikat – ha szükséges – 9-én rendezik meg.

A Marosvásárhelyi Sirius elleni negyeddöntőt könnyed kettős győzelemmel abszolváló Sepsi-SIC vasárnap a női kosárlabda Nemzeti Liga legjobb négy csapata között a Bukaresti Rapiddal találkozik. Az elődöntős párharc első mérkőzését 19 órától a Sepsi Arénában rendezik meg. A címvédő zöld-fehérek alapszakasz-győztesként jutottak a rájátszásba, ahol az első körben 105–34 és 101–49 arányú győzelemmel búcsúztatták ellenfelüket. A Bukaresti Rapid az ötödik helyen fejezte be az alapszakaszt, a negyeddöntőben előbb 68–61-re, majd 71–66-ra verte a Brassói Olimpiát. A vasárnapi lesz a tizenkilencedik székely–vasutas összecsapás, és mivel az eddigi összes meccs a mieink sikerével zárult, bízunk abban, hogy a hétvégi is Zoran Mikes tanítványai diadalát hozza (a szentgyörgyi lányok a bajnokságban 90–62-re és 105–67-re verték a fővárosiakat).

Hírdetés

A kincses városba utazik a Kézdivásárhelyi SE, amely vasárnap 14 órától a Kolozsvári U vendégeként lép pályára az 5. helyért folytatott küzdelemsorozat első körében. A felső-háromszékiek a Konstancai MSK-tól kaptak ki a negyeddöntőben (84–54 és 72–64), míg az egyetemista lányokat az Aradi FCC ejtette ki (90–55 és 84–56). A két csapat a mostani idényben már négyszer – kétszer a bajnokságban és kétszer a Román Kupában – találkozott egymással, és testvériesen osztozkodtak a győzelmeken: a KSE és a Kolozsvári U is egyszer otthon és egyszer idegenben nyert. Legutóbb január 28-án néztek farkasszemet az együttesek, akkor a sepsiszentgyörgyi Kelemen Kincsőt is foglalkoztató kolozsváriak diadalmaskodtak 66–53-ra.

A mérkőzések: * elődöntő, vasárnap: Konstancai MSK–Aradi FCC (18 óra), Sepsi-SIC–Bukaresti Rapid (19 óra) * az ötödik helyért, vasárnap: Kolozsvári U–Kézdivásárhelyi SE (14 óra); hétfőn: Brassói Olimpia–Marosvásárhelyi Sirius (18 óra).


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »