A Sea Watch 3 NGO-s hajó Líbiától is kért kikötési engedélyt a betolakodó kontinensfoglalókkal – íme a titok nyitja!

A „német” NGO-s hajó a napokban újból visszatért a líbiai partokhoz hogy újabb gumicsónakos „önkéntes hajótöröttekre” találjanak a tengeren. Nem is kellett sokáig várniuk, és tegnap délelőtt „véletlenül” 52 migránsra bukkant a Colibri nevű felderítő kisrepülőjük. Így azon nyomban a hajó legénysége jó szokásuk szerint ki is kapcsolta a transzpondert, hogy senki ne tudja merre járnak éppen, és fel is vették a fedélzetre az Európába igyekvő afrikaiakat a líbiai partoktól néhány tíz mérföldnyire.

Majd délután elkezdett Sea Watch biztonságos kikötőért fohászkodni. A mai napon Tripoli tudatta, hogy náluk kiköthetnek. Az egész olasz sajtó és olvasó közönsége mélyen meglepődött, hogy micsoda fordulat ez, és eddig ilyen még nem volt.

De eme rövidke epizód után újból visszatért minden a már évek óta megszokott kerékvágásba, és Sea Watch 3 hajó elindult Lampedusa felé, hogy ők bizony Líbiába nem viszik a migránsokat, hiszen éppen onnan menekülnek, és az nem biztonságos kikötő.

Ezek után újabb meglepő fordulat következett be, Matteo Salvini olasz belügyminiszter tudatta, hogy éppen maga a Sea Watch kérte korábban Líbiától is, hogy oda vihesse a migránsokat. És láss csodát, tényleg maga civil szervezet is közölte az olasz nyelvű twitter oldalán, hogy Líbiához is folyamodott biztonságos kikötőért:

A fenti LY akárhogy is vesszük Líbia jelölése, így ezért ajánlotta fel Tripoli, hogy oda mehetnek, ami ha tényleg bajba jutott hajótöröttek kimentéséről lenne szó teljesen jogos is lenne, mivel az csak 38 mérföldre volt a hajó pozíciójától, míg Lampedusa 125 mérföldnyire.

A hivatkozott twitter bejegyzés írója ugyanebben a posztban még egy másik „freudi elszólást” is elkövetett, mivel nyíltan nem a mentés (salvataggio), hanem az átrakodás/átvétel (trasbordo) szót használta a migránsok fedélzetre vételére.

Hírdetés

A Sea Watch 3 most éppen Lampedusa felé tart, ahol már a jól ismert sorosista Patronaggio ügyész fogadja őket, aki az elmúlt hónapokban már kétszer is eljátszotta azt, hogy embercsempészet ürügyén eljárást indítva lefoglalja a hajót, és leszállítja a migránsokat a belügyminiszter leszállást tiltó utasítását ilyen jogi trükkel felülírva. Majd rövid időn belül megállapítja, hogy semmiféle jogsértés nem történt.

Talán az NGO már ezért sem ügyel egy kicsit sem a szavaira, mivel jól tudják, hogy a játszma immár arról szól, hogy jogi gyakorlattá tegyék a bevándorlók teljesen szabad akadályoktól mentes bejutását Afrikából az EU-ba az ENSZ Globális Migrációs Paktuma szellemében.

A nemzetállami határokat azonban azért nem lesz ennyire könnyű eltörölni, mivel az ENSZ azért mégsem világkormány, és nem tudja felülírni a nemzeti döntéseket, csak így trükközget a beépített emberei révén. Habár ezt elég sikeresen teszi.

De az olasz nemzeti kormány is résen van, és megteszi az ellenlépéseket azon jogi keretek között, amelyek még a hatáskörében vannak, mivel azokat még nem ruházta át nemzetközi szervezetekre.

Mindenesetre a játszma folytatódik tovább, és Salvini és csapata is mindig újabb jogi lépéseket vet be a nemzeti határok védelmében.

multikulti figyelő


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »