A Scorpions Ukrajnával helyettesítette Moszkvát Wind of Change című slágerének dalszövegében

A Scorpions Ukrajnával helyettesítette Moszkvát Wind of Change című slágerének dalszövegében

A Scorpions német rockzenekar Las Vegas-i koncertjén úgy módosította Wind of Change című slágerének dalszövegét, hogy azzal támogatásáról biztosítsa Ukrajnát. A dal 1990-ben keletkezett és a „peresztrojkának“, valamint a hidegháború végének állít emléket.

A Scorpions együttes, amely a koronavírus-járvány miatti szünet után most tért vissza a koncertezéshez, az egyik első, Las Vegas-i fellépésén több szimbolikus gesztussal is kiállt Ukrajna mellett. A legkiemelkedőbb gesztus az volt, hogy a legnépszerűbb Wind of Change című slágerük szövegét megváltoztatták.

Az eredeti dalszövegben Moszkváról és a Gorkij parkról tesznek említést, míg az újonnan kialakult helyzetben a zenekar énekese, Klaus Meine az „“I Follow the Moskva/down to Gorky Park/ Listening to the wind of change” helyett azt énekelte: “Now listen to my heart/It says Ukraine/Waiting for the wind to change…”

Hírdetés

Az Ukrajna melletti kiállás egyik további megnyilvánulása volt, hogy Matthias Jabs gitárja kék-sárga színű volt, továbbá a színpadot is kék-sárga fényekkel világították meg.

Íme, a módosított és az eredeti dal:

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »